Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θόδωρος Θεοδουλίδης μίλησε στο West Channel και το Δημήτρη Βακρατσά για τη μείωση των εισακτέων που παρατηρήθηκε και πανελλαδικά. Αναφέρθηκε στη μείωση των ονομαστικών εισακτέων κατά τα 1.000 άτομα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας . «Δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε τους εισακτέους από του εισαχθέντες , αυτούς που θα γραφτούν. Πέρυσι ήταν 5.000 οι εισακτέοι και πέρασαν με την ελάχιστη βάση εισαγωγής και γράφτηκαν 2.400.Η μείωση από 5.000 σε 4.000 δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να αυξήσουμε τους φοιτητές που θα γραφτούν. Σε συζητήσεις με το υπουργείο δηλώσαμε την μείωση των εισακτέων στα κεντρικά πανεπιστήμια .Είδαμε μικρή μείωση στα πανεπιστήμια του κέντρου για αυτό είμαστε επιφυλακτικοί για το τι μέλλει γενέσθαι .Υπάρχει ελαφρά ανησυχία. Πρέπει φέτος αυτοί που θα περάσουν να είναι ίσοι ή μεγαλύτεροι με τον περσινούς , αν δοθεί κάτι άλλο θα δοθεί αρνητικό μήνυμα για τη βιωσιμότητα των τμημάτων μας. Το μόνο τμήμα που δεν θα πάρει εισακτέους είναι το Τμήμα Περιφερειακής κα Διασυνοριακής Ανάπτυξης .Τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν κανονικά . Μας απασχολεί το θέμα των εισακτέων, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά , είναι επιλογές της κυβέρνησης .Θα κάνουμε δυναμική προβολή των τμημάτων μας για να δείξουμε την ελκυστικότητά τους να φέρουμε περισσότερους φοιτητές στο ίδρυμα».

Για τις προσλήψεις καθηγητών ανέφερε ότι : «Είμαστε δέσμιοι των πολιτικών και των αλγορίθμων του Υπουργείου Παιδείας. Είμαστε αισιόδοξοι επειδή έχουμε έναν αριθμό αφυπηρετήσεων ότι θα τα πάμε καλύτερα».

«Τον Ιούνιο ξεκινά η μετακόμιση του κτιρίου Διοίκησης στη ΖΕΠ, μέσα στο καλοκαίρι τα γραφεία καθηγητών και οι αίθουσες των φοιτητών και τον Αύγουστο και τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά τα εξειδικευμένα εργαστήρια που είναι το πιο δύσκολο κομμάτι .Είμαστε σε αναζήτηση χρηματοδότησης και έχουμε κάνει αίτημα χρήσης του αποθεματικού μας. Δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητας , έχουμε μεγάλη βοήθεια από την περιφέρεια» είπε με το ποσό που αναζητείται να αγγίζει το 1 εκ.

Ιωάννα Παπαδημητρίου