Διαγωνισμός τεχνητής νοημοσύνης στο Δ.Α.Κ. Λευκόβρυσης Βασίλης Φλέγκας

Διαγωνισμός τεχνητής νοημοσύνης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης Βασίλης Φλέγκας από τις 12:00 μ.μ.-20:00 μ.μ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός για την περιφέρειά μας ανέφερε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, καθώς πρόκειται για μια στρατηγική δράση που επενδύει η Ε.Ε. και συμβαδίζει με τη στρατηγική κατεύθυνση της χώρας μας στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού .Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η περιφέρεια στήριξε όλες τις μονάδες με τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ο Θόδωρος Μαρδίρης , περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης σημείωσε ότι μέσα από αυτή τη γιορτή αξιοποιείται ο εξοπλισμός που πήγες τα σχολεία από το ΕΣΠΑ 2014-2020.Δεν ήταν εύκολο να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς , για αυτό δημιουργήθηκαν πέντε πόλοι καινοτομίας , ένας σε κάθε πόλη της περιφέρειας, όπως είπε. Οργανώθηκαν σε συνεργασία με τοπική αυτοδιοίκηση και στελεχώθηκαν από πληροφορικούς , δόθηκε η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιμορφωθούν .»Η ΠΔΜ χάρη στον τεχνολογικό εξοπλισμό και τους εκπαιδευτικούς πόλους πρωτοστάτησε στα θέματα της τηλεκπαίδευσης» .

Εξοπλισμός σε γυμνάσια και ειδικά σχολεία

Μέσα από δεύτερο πρόγραμμα θα δοθεί τεχνολογικός εξοπλισμό στις δομές της εκπαίδευσης . «Εργαστηριακός εξοπλισμός στα γυμνάσια δεν δόθηκε ποτέ και δίνεται τώρα μέσα από το πρόγραμμα των 3, 1 εκ» .Μίλησε για ευρωπαϊκών προδιαγραφών εξοπλισμό με τα σχολεία μας να μην απέχουν από τα κολέγια προσθέτοντας ειδικά την χρηματοδότηση για εργαστηριακό εξοπλισμό στα ειδικά σχολεία σε χώρους πολυαισθητηριακής αγωγής. Είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός που συμπληρώνει τον προηγούμενο από την επιτελική δομή του Υπουργείου Παιδείας για ενίσχυση των εκπαιδευτικών βαθμίδων με εργαστηριακό εξοπλισμό.

Η μοναδική περιφέρεια με εξοπλισμό πληροφορικής σε όλες τις υποδομές και δομές της εκπαίδευσης

Ανοιχτά φτερά στη νέα γενιά είναι το θέμα της εκδήλωσης, όπως ανέφερε ο Ηλίας Μουρατίδης από την πλευρά της Διαχειριστικής Αρχής. Επιλέχθηκε από την Ε.Ε. η δική μας περιφέρεια για δράσεις ενημέρωσης και διάχυσης της πληροφορίας μεταξύ οκτώ περιφερειακών της ΕΕ και 3 της χώρας . «Ίσως η μοναδική περιφέρεια με εξοπλισμό πληροφορικής σε όλες τις υποδομές και δομές της εκπαίδευσης» όπως είπε.

Είκοσι σχολεία από όλες τις βαθμίδες, 120-130 μαθητές ς, 20 συνοδοί εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση της Κυριακής .Θα γίνει επίδειξη έργων τεχνητής νοημοσύνης από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και θα παρουσιαστούν έργα των μουσικών σχολείων .Κατόπιν θα γίνουν οι βραβεύσεις με τρία βραβεία σε κάθε κατηγορία με τα έργα των παιδιών να αξιολογούνται από κριτική επιτροπή .

Η δράση συνδιοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακή Ανάπτυξης ,την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , τη Διαχειριστική Αρχή, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης .Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Παρόν θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αθανάσιος Στάβερης και η δικιά μας Φωτεινή Αγραφιώτη που έχει πληθώρα δημοσιεύσεων στον τομέα της βιομετρικής ασφάλειας και της τηλεϊατρικής.

Ιωάννα Παπαδημητρίου