Κάθε καλοκαίρι επισκέπτονται την Πτολεμαΐδα, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού, που είτε έχουν καταγωγή από την πόλη, είτε έρχονται για πρώτη φορά για τις διακοπές τους στη χώρα μας και περνούν από την πόλη μας για να δουν συγγενικά και φιλικά πρόσωπα.

Η ερώτηση είναι πάντα η ίδια. Πως σας φάνηκε η πόλη μας; Εμείς που την έχουμε συνηθίσει και ζούμε την καθημερινότητά της, βλέπουμε τα καλά της και τα κακά της. Αλλά ο τρόπος που βλέπει το ξένο μάτι την πόλη μας είναι εντελώς διαφορετικός, όπως συμβαίνει κάθε φορά που επισκεπτόμαστε και εμείς μια άλλη πόλη.

Εκείνο όμως που μας κάνει εντύπωση είναι ο ενθουσιασμός που προκαλεί η αγορά της πόλης μας στους επισκέπτες.

Εντυπωσιάζονται με την πληθώρα των εμπορικών καταστημάτων, με την εμφάνισή τους, τις όμορφες βιτρίνες και την εξυπηρέτηση. Και δεν έχουν άδικο. Τα καταστήματα της πόλης της Πτολεμαΐδας είναι από τα πιο όμορφα και πιο οργανωμένα, με εμπορεύματα που θα ζήλευαν πολλές, πολύ μεγαλύτερες πόλεις.

Ο επισκέπτης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 92 καταστήματα ένδυσης, 50 υπόδησης, (Ανδρικά, Γυναικεία και Παιδικά), 56 καταστήματα με τσάντες, αξεσουάρ και είδη ταξιδιού, 13 βιβλιοπωλεία, 12 κοσμηματοπωλεία, 13 καλλυντικών, 20 τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας, 7 οπτικών, 6 παιχνιδιών, 70 διατροφής και ειδών πρώτης ανάγκης (Super Market, Mini Market , κρεοπωλεία, οπωροπαντοπωλεία) και πολλά άλλα καταστήματα όπως φωτογραφεία, pet shops, είδη δώρων, έπιπλα, οικιακός εξοπλισμός, λευκά είδη κ.α.

Δύσκολα ένας καταναλωτής δεν θα βρει αυτό που τον ενδιαφέρει σε μια αγορά με περισσότερα από 450 εμπορικά καταστήματα, τα οποία καθιστούν την Πτολεμαΐδα ένα τεράστιο ανοικτό επίπεδο mall που ο κάθε καταναλωτής μπορεί να βρει αυτό που επιθυμεί και τον κερδίζουν με την πρώτη ματιά. Σε μια επίπεδη πόλη με πολύ καλή συγκέντρωση των εμπορικών καταστημάτων στο κέντρο της, εύκολα προσβάσιμη αγορά με τα πόδια, για όποιον θέλει να την χαζέψει μία, δύο ή και περισσότερες φορές ακούραστα , εξυπηρετεί και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή.

Είναι μια πραγματικότητα που στο άκουσμά της από ένα ξένο στόμα , επιβεβαιώνει ότι αξίζει τον κόπο και τα χρήματα που έχουν επενδύσει οι επιχειρηματίες του εμπορίου της πόλης μας και που μας κάνει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ποιοτικότερη εικόνα των καταστημάτων μας.

Με εκτίμηση
Βυθούλκας Γ. Θεόδωρος
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου
Πτολεμαΐδας – Εορδαίας