Η Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ψήφισε ομόφωνα τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου για το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης της ιαματικής πηγής στη θέση «Μπάνια» του Δήμου Αμυνταίου.

Πρόκειται για 39 στρέμματα δημοτικής έκτασης .Το κέντρο ξεκίνησε το 2000 αλλά είναι ανενεργό. Θα περιλαμβάνει δυο πισίνες υπαίθριες , μια κολυμβητική δεξαμενή που θα λειτουργεί πέντε μήνες τον χρόνο , ένα θερμαλιστικό κέντρο και βοηθητικούς χώρους .Τα νέα έργα αναφέρονται σε θερμοκηπιακό πάρκο ως επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων .Η περιοχή είναι μεταξύ Αγραπιδιές και Λιμνοχωρίου , στο δημοτικό διαμέρισμα Αετού .

Θα γίνει γεώτρηση από ιδιώτη που είναι ιαματικό στους 30 βαθμούς Κελσίου και τα νερά των κολυμβητικών δεξαμενών του πάρκου θα ανανεώνονται καθημερινά , θα ελέγχονται , ενώ θα παρακολουθείται η ποιότητα νερών .101 άτομα ο μέγιστος αριθμός λουόμενων και υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτες για επέκταση του κέντρου σε συνεργασία με το Δήμο.

Λόγος έγινε για το πρόγραμμα πλημμυρικού κινδύνου που θα εφαρμοστεί .Θα γίνει πρόγραμμα για πλημμύρες κάτι που δεν έγινε από την προηγούμενη αρχή τόνισε η πρόεδρος και αντιπεριφερειάρχης Πολυτίμη Φαρμάκη.

Ι.Π.