Ηλίας Σιταρίδης: «Έχουμε πολλά παράπονα»

Ο Θεοχάρης Καζαντζίδης, πρόεδρος της Ακρινής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον Άγιο Δημήτριο βρήκε την ευκαιρία και αναφέρθηκε στο θέμα του οικισμού που είναι υπό μετεγκατάσταση. «Όλες οι κυβερνήσεις δεν εφάρμοσαν το νόμο, υπάρχει αβεβαιότητα, υποβάθμιση στο χωριό. Κάτι που είναι νόμιμο και δίκαιο να γίνει πράξη. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις εξαπάτησαν την Ακρινή. Το μόνο που διαγράφεται είναι φωτοβολταϊκά» είπε καλώντας τον κ. Τσίπρα να την επισκεφτεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Εδώ είμαστε σε μια φάση, χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο, ένα νέο σχέδιο δίκαιης μετάβασης που θα κρατήσει θέσεις εργασίας και εισόδημα, Δεν υπάρχει κάτι παρά μόνο εξαγγελίες, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για προϋποθέσεις νέο αναπτυξιακού σχεδιασμού. Εσείς έχετε ένα ειδικό θέμα. Δεν είναι μόνο το χωριό σας, αλλά και τα εδάφη, οι αποκαταστάσεις. Πάρθηκαν τα εδάφη με τη ΔΕΗ να λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια και υπάρχει αμφιβολία αν θα επιστραφούν. Το συνολικό θέμα είναι ο αναπτυξιακός σχεδιασμός που σημαίνει δημόσιες επενδύσεις. Αντιμετωπίζετε κίνδυνο ερημοποίησης»

Ο Ηλίας Σιταρίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων και Ανάπτυξης είπε στον κ. Τσίπρα: «Μας επισκεφτήκατε και το 2007, βγήκατε πρωθυπουργός, με στημένες επιτροπές δικαστήκαμε, έχουμε και άλλα δικαστήρια, εσείς διορίσατε αυτούς τους διευθυντές, έχουμε πολλά παράπονα, άλλα υποσχεθήκατε το 2007 ούτε τηλέφωνο σηκώνατε»

Ιωάννα Παπαδημητρίου