ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σύσκεψη στην Κοζάνη με θέμα τα προβλήματα των συνταξιούχων πανελλαδικά, και αιχμή του δόρατος το συνταξιοδοτικό και συγκεκριμένα τις περικοπές στις συντάξεις , πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, παρουσία δεκάδων συνταξιούχων όλων των ταμείων ,. Τη συνάντηση κάλεσε ενόψει των κινητοποιήσεων που διοργανώνονται για τον Απρίλιο και τα μεγάλα συλλαλητήρια, η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων του Νομού (ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Παράρτημα Κοζάνης, Σύλλογος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κοζάνης, Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίων Κοζάνης, Συνταξιούχοι ΙΚΑ Κοζάνης και Συνταξιούχοι ΙΚΑ Σερβίων).

Κύριος ομιλητής στη συνάντηση ήταν ο Δήμος Κουμπούρος, πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος και έκανε αναλυτική ενημέρωση για το θέμα των παρακρατηθέντων, και τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και μια σειρά επιμέρους ζητημάτων, ενώ απάντησε και σε πολλά ερωτήματα συνταξιούχων για επί μέρους ζητήματα.

Μιλώντας στον “Π.Λ.” ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ μίλησε για τις κινητοποιήσεις που έρχονται, μετά τις τελευταίες εξελίξεις για τους συνταξιούχους, λέγοντας πως η χρονιά αυτή θα είναι χρονιά κινητοποιήσεων για τους συνταξιούχους. “Αν διατηρηθούν τα μέτρα, μας τσακίζουν κυριολεκτικά”, τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά. “Θα κατέβουμε στους δρόμους γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε τις συντάξεις μας, τις οποίες έχουμε πληρώσει. Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να βοηθήσουμε να άνεργα παιδιά μας”, τόνισε ο ίδιος.

Εκτός των συντάξεων, οι συνταξιούχοι έχουν και παράπλευρες απώλειες, όπως η δυνατότητα πρόσβασης στα νοσοκομεία, μιας και αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την περίθαλψη. Επίσης, η μείωση του αφορολόγητου οδηγεί στην απώλεια μιας τουλάχιστον σύνταξης ετησίως, ενώ σημαντικό θέμα είναι και οι πλειστηριασμοί, ζητώντας να βρεθεί λύση ώστε να μην χάνονται τα σπίτια του κόσμου.


Β.Σ.