ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Μετά τη μεγάλη περυσινή απήχηση  που είχε στον κόσμο της πόλης, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης συνεχίζει ακόμη πιο δυνατά εφέτος το καλοκαίρι το “Καλλιτεχνικό Σχολείο”.

Όπως τόνισε μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Θέμης Λιάκος, εφέτος οι ώρες απασχόλησης παιδιών θα αυξηθούν σε σχέση με πέρυσι. Το καλλιτεχνικό σχολείο θα λειτουργήσει από τις 18 Ιουνίου μέχρι τις 10 Αυγούστου και αφορά παιδιά ηλικίας από 4 ετών έως 12 ετών. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, εφέτος θα είναι θεματικό ανά εβδομάδα, ως συνέπεια οι γονείς μπορούν να επιλέξουν να γράψουν το παιδί τους σε μια από τις συγκεκριμένες εβδομάδες που τους ενδιαφέρουν:  θέατρο, παιχνίδι, κατασκευές κ.α.  18-22 Ιουνίου (Σαίξπηρ- «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»), 25- 29 Ιουνίου (Όμηρος- «Οδύσσεια»), 2-6 Ιουλίου (Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον- «Το νησί των θησαυρών»), 9-13 Ιουλίου (Μιούζικαλ- Όπερα- Commedia dell’’ arte- Τζοακίνο Ροσσίνι «Ο κουρέας της Σεβίλλης»), 16-20 Ιουλίου (Θέατρο Σκιών), 23-27 Ιουλίου (Λαϊκά Παραμύθια του τόπου μας), 30/7- 3 Αυγούστου (Μύθοι του Αισώπου), 6-10 Αυγούστου (Αριστοφάνης- «Όρνιθες».

Στο τέλος κάθε εβδομάδας θα παρουσιάζεται και κάτι αντίστοιχο στους γονείς, με τη διασκέδαση να είναι σε πρώτο πλάνο. Τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά καθημερινά από τις 8.30 μέχρι και τις 2.30 μ.μ. Τα μαθήματα θα γίνονται στο φουαγιέ, στο σχολείο δίπλα και στον αύλειο χώρο του πάρκου Αγ. Δημητρίου.  Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τη Δευτέρα 21 Μαΐου στη γραμματεία του θεάτρου, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης.  Το κόστος συμμετοχής είναι 40 ευρώ/εβδομάδα (για αδέλφια 35ευρώ), ενώ θα γίνει ειδική τιμή για όποιον θέλει να το παρακολουθήσει όλη την περίοδο. Τα παιδιά καθημερινά θα πρέπει να έχουν μαζί τους μία αλλαξιά ρούχα, καπέλο,  μπουκάλι νερό και αντηλιακό. Παρέχεται δωρεάν δεκατιανό από το ΔΗΠΕΘΕ. , ενώ το ωράριο είναι διευρυμένο ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι γονείς.

Β.Σ.