Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης την Τετάρτη το μεσημέρι μετά τις επισκέψεις του σε Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο. Ανέφερε ότι το βασικό κομμάτι που εκπροσωπεί τους γιατρούς είναι ο Ιατρικός Σύλλογος.Για το επικουρικό προσωπικό θα υπάρχει παράταση και βούληση να γίνουν μόνιμοι. Για τους ιδιώτες στο ΕΣΥ εξήγησε ότι δημιουργεί προβληματισμός ο τρόπος ένταξης τους”. Πρέπει να πάμε σε ενοποιημένο σύστημα, δεν ειναι ελκυστικό το ΕΣΥ”.”Οι ιδιώτες γιατροί είναι μέρος του ΕΣΥ που δεν είναι απαραίτητα κρατικό.Θα πάμε και σε επιπλέον κίνητρα για ιδιώτες”δήλωσε.

Οι μετακινήσεις γενικών γιατρών στα ΤΕΠ αναγκάζει πολλούς γιατρούς να φεύγουν τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χάρις Τσεβεκίδης. Πρότεινε να δοθούν κίνητρα σε όσους γιατρούς πάνε σε παραμεθόριες περιοχές. Μίλησε για αναδιοργάνωση του οργανογράμματος των νοσοκομείων και για αυτονομία στα ΤΕΠ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί κράτησαν ανοιχτά ιατρεία την περίοδο της πανδημίας.

Όπως αναφέρθηκε, 4,5 εκ χάνονται από την Περιφέρεια από το Claw back και το Rebate “Θα συζητήσουμε την ιατρική αμοιβή, θα πρέπει να διατηρηθεί η βιωσιμότητα των εργαστηρίων, ολοκλήρωσε ο υπουργός.

Ι.Π.





Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο Μποδοσάκειο- “Θα λειτουργήσουν και τα δύο νοσοκομεία, δεν τίθεται θέμα κλεισίματος δομών”

Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη οι εργαζόμενοι του Μαμάτσειου

Θάνος Πλεύρης από Μαμάτσειο: “Θα στηριχτεί η παιδιατρική του Μαμάτσειου – Το μέτρο της αναστολής θα επανεξεταστεί στα τέλη του έτους”