Η  AscentiWay όπου ανέθεσε ο Δήμος Κοζάνης την μελέτη τεκμηρίωσης δημιουργίας ενός νέου περιφερειακού νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας  ιδρύθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2019. Η εταιρία  συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας ανέφερε σε δελτίο τύπου η Ολυμπία Τελιγιορίδου, κάτι που διέψευσε ο δήμαρχος Κοζάνης μιλώντας στον Antennes 93.6 της Καστοριάς .

Βέβαια  αν δει κανείς στη Διαύγεια ο  «Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Ανώνυμη Εταιρεία» με  τον διακριτικό τίτλο «Ο.ΔΙ.Π.Υ Α.Ε» προέβη σε διαδικασία απευθείας ανάθεσης  12.500 € με την  AscentiWay στις 29 Ιουλίου 2021 με σκοπό την υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος όσον αφορά στην Εισαγωγή στην Κλινική Διακυβέρνηση- Λειτουργία οργάνων κλινικής διακυβέρνησης-Αξιολόγηση της διοικητικής και κλινικής αποτελεσματικότητας .

Όπως αναφέρει η ίδια η μελέτη συνυπολογίστηκαν οι στρατηγικοί στόχοι του Υπουργείου Υγείας το διάστημα  2021-2023 και πιο συγκεκριμένα ο στόχος 1 για την αναβάθμιση του συστήματος υγείας με καθολική πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας λαμβάνοντας υπόψιν τις  κοινωνικές ανάγκες , όσο και την ορθολογική και δίκαιη κατανομή των ανθρωπίνων και οικονομικών πόρων και ο στόχος 2 για υγεία και ευημερία σε όλους, όλες  τις ηλικίες.

Επίσης αναφέρεται   ότι ο πληθυσμός της Δυτικής Μακεδονίας ανερχόταν σε περίπου 265.000 και βαίνει μειούμενος με ταχύτερος ρυθμούς συρρίκνωσης σε σχέση με το μέσο όρο της χώρας και με αυξημένη νοσηρότητα στον πληθυσμό, σύμφωνα πάλι από στοιχεία της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Έχει ενδιαφέρον η ανάθεση σε αυτή την νέα εταιρεία που ιδρύθηκε μόλις το 2019 και όπως όλες οι μελέτες ακολουθεί τους στόχους της εκάστοτε κυβέρνησης .Ο δήμος Κοζάνης κινείται τελικά προς της σωστή κατεύθυνση τόσο σε θέματα πράσινης μετάβασης, όσο και σε θέματα υγείας. Είτε μας αρέσει είτε όχι .Ακόμα κι αν  ο Νίκος Ανδρουλάκης  ήταν στην  κυβέρνηση τέτοια ταύτιση δεν θα μπορούσε να υπάρξει…

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ο Λάζαρος Μαλούτας για την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας υγειονομικής μονάδας στον κόμβο της Εγνατίας: .Εγώ είμαι δήμαρχος Κοζάνης και φροντίζω για τα συμφέροντα των δημοτών