Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να κλείσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα από την 4η μουσική συνάντηση Φιλαρμονικών που οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον αρχιμουσικό της ιστορικής μας Φιλαρμονικής «Πανδώρα» Νίκο Χρυσοχόο!

Στις φετινές μουσικές εκδηλώσεις που περιλάμβαναν σεμινάριο μουσικής, συναυλίες και συμμετοχή στην περιφορά της ιστορικής εικόνας της Παναγιάς της Ζ’ντανιώτσας (από την ιερά μόνη Ζιδανίου) συμμετείχαν και τρεις άλλες φιλαρμονικές από Κέρκυρα, Καλάβρυτα και Γρεβενά!

Όταν τον Γενάρη του 2016 δόθηκε το πράσινο φως στον προικισμένο μουσικό της φιλαρμονικής μας Νίκο Χρυσοχόου για να προχωρήσει στην οργάνωση της 1ης συνάντησης φιλαρμονικών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Θωμά του 2017, ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού αυτοί που πίστευαν ότι αυτή θα εξελίσσονταν σ’ έναν τόσο πετυχημένο θεσμό!

Και όμως πάρα τις πολλές αντιξοότητες και τις οικονομικές δυσκολίες του εγχειρήματος όπως και άλλες που προέκυψαν στη συνέχεια όπως αυτές της πανδημίες ο θεσμός αυτός ρίζωσε και ανδρώθηκε!

Το 2017 μαζί με τη δικιά μας Πανδώρα συμμετείχαν σ αυτόν τρεις φιλαρμονικές, το 2018 τέσσερις, τα (4 Κ), το 2022 τρεις και φέτος πάλι τέσσερις!

Πως να μην είμαστε λοιπόν περήφανοι για ο, τι ξεκινήσαμε με πίστη στις δυνάμεις της Πανδώρας και του ταλαντούχου αρχιμουσικού της Νίκου Χρυσοχόου το 2016/17; Πως να μην είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελείται από το 2016 στους κόλπους της και το οποίο αναγνωρίζουν πλέον και το επαινούν δημοσίως φημισμένες ελληνικές και ξένες φιλαρμονικές;

Η Παναγία η Ζ’ντανιώτσα να σ’ έχει πάντα καλά αγαπητέ μαέστρο και να συνεχίσεις και στο μέλλον το θεάρεστο μουσικό σου έργο που αποτελεί ευλογία για όλους τους πολίτες της Κοζάνης, ειδικά για όσους είχαν τη τιμή και τη χαρά να το παρακολουθήσουν από κοντά χθες στην Αίθουσα Τέχνης!

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά σε όλους τους μουσικούς που συμμετείχαν στις εορταστικές διήμερες εκδηλώσεις!

Φανή Φτάκα