Την τέχνη του χαρτιού, γνωστή ως Origami, παρουσίασε μέσα από διαφάνειες καθώς και από το βιβλίο του “Origami” στο αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης ο εικαστικός origami, Δημήτρης Δάλας, το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν η ίδια η τέχνη, η ιστορία της, αλλά και οι εφαρμογές της στην επιστήμη και σε διάφορους άλλους τομείς.

Όπως ανέφερε ο κ. Δάλας, το Origami προέρχεται από την Ιαπωνία, ενώ, πλέον, έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο – τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, με μεγάλη απήχηση. Εκτός από τα απλά και γνωστά σχέδια, όπως είναι τα ζωάκια, οι καρδούλες, τα αεροπλάνα κ.λπ., μπορούν να πραγματοποιηθούν και περισσότερο σύνθετα σχέδια. Η τέχνη του Origami απευθύνεται, τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες, εφόσον κάποιος μπορεί να ξεκινήσει με απλές κατασκευές που χρειάζονται λίγα και απλά βήματα και να εξελιχθεί κάνοντάς τες πιο σύνθετες, με περισσότερα διπλώματα.

Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη 16 Μαΐου, από τις 18:00 – 20:00, θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο εργαστήρια κατασκευής origami για παιδιά και ενήλικες, ενώ, παράλληλα, θα γίνει έκθεση κατασκευών και παρουσίαση του βιβλίου με σχεδιαγράμματα origami.

Ε.Σ.