Λευτέρης Πλασκοβίτης: Μην εμπλέκουμε το θέατρο στα μικροκομματικά παιχνίδια

Ο Νίκος Κέφαλος με αφορμή την πρεμιέρα της καλοκαιρινής παράστασης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στις 1, 2 και 3 Ιουλίου με το «Group Therapy» έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για την θέση του ΥΠΠΠ στην τοποθέτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή .

«Αμέσως μετά την πρεμιέρα θα δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για την κάλυψη του καλλιτεχνικού διευθυντή και τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό για την περίοδο που έρχεται . Και τώρα να προκηρύσσαμε την θέση , δεν είχαμε αύριο καλλιτεχνικό διευθυντή .Είναι πικρή η εμπειρία μας στην ανταπόκριση του υπουργείου στις αποφάσεις μας» εξήγησε.

Για την κριτική που άσκησε η Δημοτική Κοινότητα Κοζάνης απευθύνθηκε προσωπικά στο Στέλιο Χλιαρά «Δεν ξέρω ποιος δικαιούται τρεις μέρες πριν την πρεμιέρα να κάνει κριτική .Εγώ το χαρακτηρίζω λοιδορία. Σε αυτούς που έχουν μεταβάλει τη λοιδορία σε επάγγελμα δεν θα απαντήσω. Θα κρατήσω την προσωπική μου αξιοπρέπεια. Πριν έρθει η δεύτερη απόφαση για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή κινηθήκαμε να έχουμε μια συνεργασία με τον κ. Πλασκοβίτη. Δεν ήρθε στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ γιατί ήρθε η απάντηση του υπουργού».

Ο Λευτέρης Πλασκοβίτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θλίβομαι βαθύτατα και θυμώνω όταν οποιασδήποτε πριν δει κάτι, το χαρακτηρίζει με αυτά τα χυδαία λόγια. Ο κύριος αυτός δεν γνωρίζει εμένα , την πορεία μου , την πορεία των συναδέλφων, το έργο είναι βραβευμένο , δεν ξέρω για ποιο λόγο , μάλλον θα είναι κομματικός ο λόγος για τους χαρακτηρισμούς αυτούς .Σε όλες τις τοπικές κοινωνίες υπάρχουν κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά δεν μπορούν να ισοπεδώνουν τα πάντα .Μην μπλέκουμε το θέατρο στα μικροκομματικά παιχνίδια, είναι εις βάρος του συλλόγου της κοινωνίας, το καλλιτεχνικό έργο πρέπει να το έχουμε ως κόρη οφθαλμού»

«Όλοι χρειαζόμαστε ένα group therapy.Ο κόσμος συμμετέχει στην παράσταση , είναι διαδραστική, το κοινό είναι ο πέμπτος ηθοποιός και αυτό θα περάσει λυτρωτικά στο κοινό» εξήγησε ο ίδιος από την θέση του σκηνοθέτη της παράστασης . Ο Τάκης Συνδουκάς πρόσθεσε ότι η παράσταση προσφέρει γέλιο.

Με τα καλύτερα λόγια για την πόλη της Κοζάνης μίλησε ο Κωνσταντίνος Μουταφτσής «Είναι φιλόξενοι, σου μιλάνε, εγώ δεν το έχω ζήσει ως παιδί της πόλης .Να κοιτάμε το διπλανό μας, να εξελισσόμαστε». Η Δανάη Σταματοπούλου με τη σειρά της εξέφρασε την ελπίδα να μεταδοθούν όλα τα θετικά συναισθήματα στον κόσμο». Είναι η τυχερή μου πόλη , δεν πρέπει να μιλάμε για τους ρόλους , αυτούς θα τους δει ο θεατής , ολοκλήρωσε ο Χρήστος Ευθυμίου.

Ο Νίκος Κέφαλος μίλησε για μια δροσερή, χαρούμενη  και φρέσκια παράσταση.”Φιλοξενούμε έναν εξαιρετικό θίασο με ευρηματική και θαυμάσια σκηνοθεσία που θα προσφέρει χαρά και γέλιο.Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά, έχουμε μια παγκόσμια πρεμιέρα.Η περιοδεία  θα είναι μεγάλη και το μεγαλύτερο μέρος θα είναι στη Δυτική Μακεδονία”

Ιωάννα Παπαδημητρίου