Οι προτάσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης για τη στήριξη των επιχειρήσεων συζητήθηκαν εκτενώς στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, όπως αυτές συνδιαμορφώθηκαν με τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης, τα Επαγγελματο-βιοτεχνικά Σωματεία Κοζάνης και το Εργατικό Κέντρο. Θετικός ήταν ο δήμος και ο ΟΑΠΝ στην προβολή και στήριξη της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Για την απαλλαγή δημοτικών τελών της περιόδου Μαρτίου -Δεκεμβρίου διευκρινίστηκε ότι με προηγούμενη απόφαση δημοτικού συμβουλίου απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις που τέθηκαν σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας από τα δημοτικά τέλη για το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου. Θα ακολουθήσει ανάλογη απόφαση για τη νέα περίοδο του τοπικού lockdown.

Να μην γίνονται διακοπές από τη ΔΕΥΑΚ ήταν ένα ακόμα αίτημα με το δήμαρχο να τονίζει ότι όχι μόνο δεν έγιναν διακοπές στις επιχειρήσεις την περίοδο της καραντίνας, αλλά μάλιστα προχώρησε η επιχείρηση σε επανασυνδέσεις.

Όσων αφορά τη μετακύλιση δόσεων υπάρχει εγκύκλιος εν ισχύ και δεν μπορεί ο δήμος αυθαίρετα να ακολουθήσει κάτι διαφορετικό, όπως και στην εισφορά του ο, 5% προς το δήμο και στη μείωση κατά 40% των μισθωμάτων στα σχολικά κυλικεία.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Απαλλαγή δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις του δήμου Κοζάνης που τέθηκαν σε υποχρεωτική αναστολή-Τι προτείνεται για τις καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες