Ραχήλ Μακρή: «Η αλήθεια είναι ότι, δεν ήμουν εγώ αυτή που ψήφιζα μνημόνια αποδόμησης της Δημόσιας Υγείας, στερώντας από τους πολίτες που εκπροσωπούσα το συνταγματικό τους δικαίωμα στην περίθαλψη, γιατί απλά εγώ είχα δυνατότητα να νοσηλευτώ σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Συνεχίστε να στηρίζετε αφεντικά και μνημόνια που στέλνουν στην εντατική το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και εκατοντάδες στο θάνατο, με τις ψήφους τους. Η λάσπη σας δεν με αγγίζει. Εδώ είμαι. Χτυπάτε. Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» 

 

Κάποιοι ενοχλήθηκαν με την ανάρτησή μου για τον Σταύρο Θεοδωράκη. Όπως ήταν φυσικό στα πλαίσια της επιχείρησης χειρισμού του υποσυνείδητου των αναγνωστών, την παρουσίασαν όπως ακριβώς τους βόλευε, εστιάζοντας στο δέντρο και αφήνοντας το δάσος στην άκρη.

Με λάσπη και ύβρεις, στην προσπάθειά τους να υπηρετήσουν τους ιδιοκτήτες των καναλιών της διαστρέβλωσης, που όλα αυτά τα σκοτεινά μνημονιακά χρόνια απαιτούσαν την αποδόμηση των κρατικών δομών Υγείας για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, προσπαθούν μέρες να διαστρεβλώσουν την αλήθεια.

Μάλιστα, ανέσυραν από την φαρέτρα τους και το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκα στις 21/9/2014 στο ΙΑΣΩ, όπου μεταφέρθηκα εσπευσμένα με αιμορραγία από την Βουλή των Ελλήνων και αφού περίμενα την σειρά μου όπως ορίζει η κοινοβουλευτική τάξη για να ολοκληρώσω τα καθήκοντα μου ως ειδική αγορήτρια και αφού οι κύριοι των ΚΟ που προηγούνταν, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Βουλής αρνήθηκαν πεισματικά να παραβιάσουν την σειρά προτεραιότητας για να μεταφερθώ στην ιδιωτική κλινική όπου βρισκόταν ο γιατρός μου.

Η αλήθεια είναι ότι, πράγματι στις 21/9/2014 χειρουργήθηκα σε ιδιωτική κλινική, ωστόσο, δεν ήμουν εγώ αυτή που ψήφιζα μνημόνια αποδόμησης της Δημόσιας Υγείας, στερώντας από τους πολίτες που εκπροσωπούσα το συνταγματικό τους δικαίωμα στην περίθαλψη, γιατί απλά εγώ είχα δυνατότητα να νοσηλευτώ σε ιδιωτικό νοσοκομείο

Η αλήθεια είναι ότι, την ίδια ώρα που διέθετα αυτή την δυνατότητα, υπέγραφα δεκάδες παρεμβάσεις μου στους Υπουργούς Υγείας και την Κυβέρνηση, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και όχι μόνο, για την παροχή Υγείας προς όλους τους πολίτες και την επίλυση προβλημάτων στο εθνικό σύστημα υγείας σε όλη την επικράτεια.

Η αλήθεια είναι ότι, 11 μέρες πριν την εσπευσμένη εισαγωγή μου σε ιδιωτική κλινική, σε τοποθέτησή μου στην ολομέλεια κατά την διάρκεια της συζήτησης, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Γενικές διατάξεις για τη δημιουργία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων» (http://bit.ly/2mDbjSr), ζητούσα ακόμη μια φορά την τήρηση της συνταγματικής επιταγής για την παροχή Υγείας προς όλους τους πολίτες.

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση τόνισα: «Αποτελεί βασική υποχρέωση της πολιτείας να μεριμνά για την Υγεία των πολιτών της. Όχι των πλούσιων πολιτών της, αλλά των πολιτών της που συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους κατά το Σύνταγμα.

Αποτελεί ντροπή να πεθαίνει μια νεαρή κοπέλα στην Κοζάνη, γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο να την μεταφέρει σε απόσταση είκοσι λεπτών. Ασθενοφόρο δεν υπήρχε, γιατί η ψύχωση του κ. Γεωργιάδη και του κ. Μητσοτάκη διέλυσαν τα ασθενοφόρα των κέντρων Υγείας, τα ασθενοφόρα των νοσοκομείων και διέλυσαν και το ΕΚΑΒ. Ήταν πολύ απασχολημένοι με το να διορίζουν κολλητούς με συστατικές για άψογο ήθος!

Αποτελεί ντροπή για τη χώρα οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών, όπως της δυτικής Μακεδονίας, να αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες σε γειτονικές χώρες και οι κάτοικοι των νησιών να πηγαίνουν στην Τουρκία, γιατί η Ελλάδα κυβερνάται από ανθρώπους που νοιάζονται μόνο για τα χρήματα που βγάζει ένα νοσοκομείο. Μα, κανένα νοσοκομείο σε ακριτική περιοχή λίγων κατοίκων δεν βγάζει τα λεφτά του.

Τι πρέπει να γίνει, λοιπόν; Πρέπει να εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους που μένουν σε ακριτικές περιοχές, επειδή αυτό δεν συμφέρει τον ιδιώτη για να επενδύσει; Μήπως να τα δώσουμε καλύτερα στους Τούρκους, στους Σκοπιανούς;

Είναι σκάνδαλο να έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια του ελληνικού λαού για να ευαισθητοποιήσουμε τις γυναίκες να κάνουν τεστ Παπανικολάου μια φορά το χρόνο ή το εξάμηνο, ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό τους, να κάνουν μαστογραφίες και τους άντρες να ελέγχουν τον προστάτη τους και εσείς να δηλώνετε ότι δεν τιμωρείτε τον ασθενή, γιατί ο περιορισμός αφορά όταν δεν έχει διαγνωστεί κάτι, για εξετάσεις βέβαια που αποτελούν όπλα για την πρόληψη του καρκίνου. Κάθε χρόνο πεντακόσιες οκτώ χιλιάδες γυναίκες πεθαίνουν από καρκίνο του μαστού. Οι δείκτες επιβίωσης ξεκινούν από το 80% σε προηγμένα βέβαια κράτη, όπως αυτά της Δυτικής Αμερικής, της Σουηδίας και της Ιαπωνίας και 40% στις χώρες χαμηλού εισοδήματος».

Η αλήθεια είναι ότι, το μνημόνιο της χαριστικής βολής για την Δημόσια Υγεία δεν φέρει την υπογραφή μου.

Τον Ιούλιο του 2015, αρνήθηκα να ψηφίσω και το τρίτο μνημόνιο που από τον ιατρικό κόσμο χαρακτηρίστηκε ως τελειωτικό χτύπημα για την Δημόσια Υγεία και προέβλεπε την συρρίκνωση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία το στο 4% του ΑΕΠ (κι ενώ ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 6,9% του ΑΕΠ), οδηγώντας σε (δυσ)λειτουργία τα δημόσια νοσοκομεία και τις υπηρεσίες Υγείας προς τους πολίτες, ασφαλισμένους και μη.
Η αλήθεια είναι ότι, στις:

  • 06.2017, ένας συνάνθρωπος μας κείτονταν σε δρόμο της Σαντορίνης, μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ.
  • 06.2017, μια 35χρονη πέθανε μετά τη γέννα, διότι ήταν κλειστή η ΜΕΘ Καβάλας λόγω απολύμανσης.
  • 06.2017, ένας συνάνθρωπος μας από την Φολέγανδρο πέθανε, γιατί το ΕΚΑΒ δεν έβρισκε γιατρό.
  • 05.2017, ένας ασθενής από την Λάρισα μεταφέρονταν στην καρότσα αγροτικού!
  • 05.2017, ένας 45χρονος από το Κιλκίς, πέθανε περιμένοντας ασθενοφόρο.

 

 

 

  • 03.2017, δημοσιεύματα μας ενημέρωναν, ότι απαιτείται έως τέσσερις μήνες αναμονή για ένα φάρμακο.
  • 01.2017, ένας ασθενής στην Ρόδο, μεταφερόταν πάνω σε παντζούρι.
  • 08.2016, ένας ασθενής στην Κρήτη πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο, γιατί δεν είχε οδηγό.

Η αλήθεια είναι ότι, δεν γράψατε ούτε λέξη για αυτούς, δεν ξοδέψατε μελάνι για αυτούς.

Σταματήστε λοιπόν να στρεβλώνετε την αλήθεια και να επιμένετε να πετάτε λάσπη ανακαλύπτοντας δηλώσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

Σταματήστε να σύρεστε σε κείμενα πρωτοφανούς φαυλότητας.

Μετρήστε τους νεκρούς από έλλειψη ΜΕΘ, από έλλειψη ασθενοφόρων, από έλλειψη μηχανημάτων, όπως αυτού για το οποίο ο κ. Θεοδωράκης χρειάστηκε να εισαχθεί σε ιδιωτικό, καθώς αυτό που αγοράστηκε με αίμα από τις τσέπες των φτωχών, σαπίζει στο Λαϊκό.

Πείτε μας, πόσοι άνθρωποι βγαίνουν στα κανάλια και στις εκπομπές σας, ελπίζοντας ότι θα συγκεντρώσουν τα χρήματα για να σώσουν την ζωή των παιδιών τους.

Μετρήστε δάκρυα αληθινά, όχι πληρωμένα από τα αφεντικά των ΜΜΕ, ιδιοκτητών κομμάτων και αφήστε την υποκρισία και τις ύβρεις στο πρόσωπό μου.

Η λάσπη δεν με τρομάζει, το κάρβουνο δεν μπορεί να με κάψει, γιατί δεν έκρυψα και δεν κρύβω τίποτα από τους πολίτες που εκπροσωπούσα.

Η μουντζούρα δεν πιάνει στο φως και η αλήθεια αποκαλύπτει τον εαυτό της.

Όταν καταφέρετε να μεταμορφωθείτε σε πολιτικά ζώα κατά τον Αριστοτέλη, για να καταλαβαίνετε αναρτήσεις στα social media και αποκτήσετε την στοιχειώδη δεοντολογική συνείδηση ασχοληθείτε με όποιον θέλετε.

Μέχρι τότε, έχετε πολύ δουλειά, για να υποστηρίξετε αφεντικά και μνημόνια που οδηγούν την οικονομία στην χρεοκοπία, την κοινωνία στην εξαθλίωση, το Σύστημα Υγείας στην εντατική και εκατοντάδες πολίτες στο θάνατο, με υπογραφές αυτών που στηρίζετε.

 

Ραχήλ Μακρή

Πρώην Βουλευτής – Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

 

Μέτωπο Νίκης

www.metoponikis.gr