ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ – “Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ” ΛΕΕΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΣ

Παρουσιάστηκαν την Κυριακή στη Σχολή Πυροσβεστικής που λειτουργεί στην Πτολεμαΐδα, οι 92 από τους 93 δόκιμους που θα στελεχώσουν με την αποφοίτησή τους το Πυροσβεστικό Σώμα. Τους δόκιμους υποδέχθηκε στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο ράδιοΛόγος ο Εντεταλμένος σύμβουλος Ηλίας Κάτανας “έγινε μια μεγάλη προσπάθεια με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, για τη λειτουργία της Σχολής Πυροσβεστών. Αυτή η προσπάθεια έχει ένα αίσιο τέλος για όλη τη Δυτική Μακεδονία,. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, μεγάλων αναπτυξιακών δυνατοτήτων”.

Οι εγκαταστάσεις είναι καθ’ όλα έτοιμες για να υποδεχθούν τους σπουδαστές , ενώ και στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και στους πυροσβέστες, υπάρχει απόλυτη  ικανοποίηση από τις υποδομές και τον χώρο. “Αυτή η σχολή θα είναι η καλύτερο σχολή πυροσβεστών σε ευρωπαϊκό, ίσως, επίπεδο”, σχολίασε σχετικά ο κ. Κάτανας .
Τα εγκαίνια θα προσδιοριστούν σε μελλοντικό χρόνο, με την ημερομηνία που θα καθοριστεί μετά από συνεννόηση με το πρόγραμμα των αρμόδιων υπουργών που θα έρθουν.

Τους πυροσβέστες υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Ηλίας Κάτανας, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς και ο βουλευτής Μίμης Δημητριάδης.

 

Β.Σ.