Πέρα από το συμβούλιο της ΠΕΔ όπου και αναφέρθηκε σαφέστατα από τους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας το ερώτημα για το πόσες δορυφορικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται γύρω από τη ΔΕΗ, υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos άγνοια τόσο για τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής, όσο και για τις προτάσεις για την επόμενη μέρα στην μετάβαση από τον άνθρακα.

Οι εκπρόσωποι ,οι οποίοι βρίσκονται εδώ και μέρες στη Δυτική Μακεδονία περιμένουν από την Περιφέρεια προτάσεις, παρότι έχουν το ρόλο του τεχνικού συμβούλου και θα έπρεπε να γνωρίζουν με ακρίβεια όλα τα δεδομένα.

Να τα έχουν μάλιστα ζυγίσει και να ξέρουν ότι αν δεν γίνουν άμεσα κινήσεις η περιοχή θα καταρρεύσει σε 2,3, 5 χρόνια. Αντ’ αυτού αναμένουν στο ακουστικό τους, οπότε προφανώς δεν θα έχουμε να ακούσουμε κάτι συγκεκριμένο στην ημερίδα του Σαββάτου, αφού ούτως ή άλλως ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Χατζηδάκης έχει δηλώσει ότι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το σχέδιο….Θα έρθουν να ακούσουν πάλι παρουσία όλων των βουλευτών από όλα τα κόμματα χωρίς να γίνουμε σοφότεροι.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Εθνική επιτροπή διακυβέρνησης για τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας – Ποιοι είναι οι τέσσερις άξονες του σχεδίου της Παγκόσμιας Τράπεζας

Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης απλώνεται σε όλη την χώρα και χάνεται από την περιοχή