Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η τριήμερη πανελλαδική αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ από την Πέμπτη 18 έως και το Σάββατο 20 Ιουνίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη την περασμένη Κυριακή 14 Ιουνίου, η ΟΝΝΕΔ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους νέους να γίνουν και να παραμείνουν ενεργοί εθελοντές αιμοδότες ενισχύοντας την τράπεζα αίματος της ΟΝΝΕΔ και, το κυριότερο, χαρίζοντας με μια τόσο απλή πράξη ζωή σε εκείνους που μας έχουν ανάγκη.

Μέλη και φίλοι της Οργάνωσης έδωσαν αίμα σε περισσότερα από 40 σημεία σε όλη τη χώρα με με μαζικότερη συμμετοχή ενδεικτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ευαγγελισμός, στη Χίο, στη Φλώρινα, στην Κάλυμνο, στη Ρόδο, στην Έδεσσα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στην Καβάλα, στα Ιωάννινα, στην Κατερίνη, στην Πτολεμαΐδα, στην Κοζάνη, στην Κεφαλλονιά και δεκάδες άλλες πόλεις ανά την επικράτεια.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης έκανε την εξής δήλωση: «Όπως έχουμε πει πολλές φορές, οι Παγκόσμιες Ημέρες αποτελούν για εμάς έναυσμα για δράση. Με τις ανάγκες για αίμα να είναι αυξημένες αυτή την περίοδο, κάναμε το ελάχιστο που μπορούμε δίνοντας λίγο από το χρόνο μας και βοηθώντας εκατοντάδες συνανθρώπους μας. Η εθελοντική αιμοδοσία θα πρέπει να αποτελεί στάση ζωής, για αυτό το λόγο και στην ΟΝΝΕΔ την καθιερώνουμε πλέον ώστε να πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο. Δε σταματάμε να προσφέρουμε ζωή».

Φωτογραφικό υλικό από την τριήμερη πανελλαδική αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ μπορείτε να δείτε εδώ