A. To 2006 το γραφείο εκδόσεως αδειών οικοδομήσεως (Πολεοδομία) εξέδωσε άδεια και οικοδομήθηκε μια πολυκατοικία επί της οδού Ζαλόγγου 4-6, στη συνοικία Μπουγδανάθ’κα, με άνοιγμα εισόδου και Εξόδου και από τη δυτική πλευρά της οικοδομής, επί της οδού Βασιλείου Ματιάκη. Η οδός όμως παραμένει μόνο στα Χαρτιά, χωρίς να έχει διανοιγεί ως δρόμος κάθετος της Διογένους, στο λεγόμενο ιστορικό Κέντρο. Στη Διογένους έχει τοποθετηθεί και πινακίδα «οδός Β. Ματιάκη» σε οικοδόμημα στην αρχή της οδού. Από εκεί και πέρα τα πάντα κλειστά. Η οδός θα εξήρχετο στη Ζαλόγγου, θα συναντούσε την Αργυρίου Τσουμή, που ξεκινάει από τη Ζαλόγγου, με τελική έξοδο στην οδό I. Τράντα. Ο χώρος αυτός, που θα γίνει δρόμος, είναι γεμάτος από σκουπίδια, ζωύφια, αρουραίους που ανέρχονται και στην οικοδομή, ίσως να δούμε και κανένα φίδι στα διαμερίσματα. Υπάρχει φωτογραφία του χώρου. Στην πολυκατοικία αυτή διαμένω και τα γνωρίζω καλά.

Είναι όμως τραγικό να δείχνει τέτοια αδιαφορία ο Δήμος εδώ και 18 χρόνια, που όφειλε να διανοίξει τον δρόμο, βάσει νόμιμης άδειας. Είναι έργο που προβλέπεται στην οικιστική δομή της πόλης, προς εξυπηρέτηση των κατοίκων. Είχε σταλεί στο Δήμο και υπόμνημα από τους κατοίκους της πολυκατοικίας. Αγνοήθηκε.

Β. Η φωτογραφία είναι χαρακτηριστική για την επικίνδυνη κατάσταση του χώρου. Αν ξεσπάσει πυρκαγιά, η γειτονιά θα καεί ως άλλο Μάτι.

Γ. Η κακή κατάσταση του μέρους μπορεί, επίσης, να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία των κατοίκων και των παιδιών που διέρχονται από τον βρομερό, ρυπαρό και ακάθαρτο χώρο, όπου υπάρχουν υπολείμματα και από ναρκωτικά. Αναμένουμε από τη νέα Δημοτική Διοίκηση να επιληφθεί του προβλήματος και να διορθώσει τα στραβά και τα ανάποδα της Πόλης μας.