Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ορίστηκε κατά πληροφορίες υπεύθυνος για τη Δυτική Μακεδονία ενόψει των ευρωεκλογών .Αξιοποιήστε με δήλωσε από το Μποδοσάκειο την Παρασκευή πλέκοντας εγκώμια για το Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και δηλώνοντας σύμφωνος να κλείσει μια από τις δυο ΜΕΘ του Μαμάτσειου ή του Μποδοσάκειου αν είναι και οι δυο πλευρές σύμφωνες.

Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής Φλώρινας και πρώην διοικητής Σταύρος Παπασωτηρίου είχε αναφέρει ότι η ΜΕΘ του Μποσοδάκειου αποτελεί πρότυπο με τον προσωρινό διοικητή Γιάννη Κετικίδη να μιλά για το εξελιγμένο σύστημα ΜΕΘ που όμοιό της υπάρχει μόνο στα αστικά κέντρα .Τόνισε δε ότι καθίσταται η ύπαρξή της επιβεβλημένη .Η διευθύντρια της νεφρολογικής κλινικής ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρη και δήλωσε ότι «δεν χρειάζονται δύο μονάδες εντατικής θεραπείας στο νομό» δίνοντας πάσα στον Υπουργό που δήλωσε σύμφωνος να κλείσει μια εκ των δυο αν και οι δυο πλευρές συμφωνούν.

Αυτό φυσικά που δεν ανέφερε κανείς είναι ότι η ΜΕΘ πρότυπο του Μποδοσάκειου με τα εξελιγμένα συστήματα είναι κλειστή εδώ και μήνες , αλλά αυτό μάλλον αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό του Νοσοκομείου .Κατά τα άλλα όπως είπε ο υπουργός το Μποδοσάκειο αποτελεί το βασικό νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας, οπότε αυτό τι σημαίνει για το Μαμάτσειο και τη ΜΕΘ ΤΟΥ Νοσοκομείου της Κοζάνης ; Τα συμπεράσματα δικά σας .

Όσο για την ογκολογική μονάδα δεν λείπει μόνο το ακτινοθεραπευτικό τμήμα που αναγκάζει πολλούς ογκολογικούς ασθενείς να μετακινούνται σε άλλα κέντρα. Δεν αρκεί η υφιστάμενη μονάδα για την κάλυψη όλων των ασθενών και ούτως ή άλλως μετακινούνται για χημειοθεραπείες.

Ιωάννα Παπαδημητρίου