Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΙΖΩΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΦΟΛΕΣ ΣΕ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στις μαζικές θανατώσεις ζώων και τις φόλες που τοποθέτησαν ασυνείδητοι στην Κοζάνη, και στις συζητήσεις που έχουν γίνει με το θέμα των αδέσποτων με τον Δήμο Κοζάνης μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγας ο Αθανάσιος Πατιός, πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης ΑΓΓΙΖΩΟ.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης, ο ίδιος σημείωσε πως έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποια κοινή φόρμουλα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και να βρεθούν λύσεις στο κομμάτι των αδέσποτων, ώστε, σύμφωνα με τον ίδιο, να ελαττωθεί κάπως το πρόβλημα στην πόλη. Για τη λειτουργία της πενταμελούς επιτροπής στο δήμο, ο ίδιος είπε ότι προς το παρών δεν κατέστη δυνατόν να λειτουργήσει.

Επίσης, φάνηκε αρνητικός στο να βρεθεί λύση και κοινή συνισταμένη, λέγοντας πως “δεν νομίζω να υπάρξει συνεργασία με το δήμο στο μέλλον γιατί κάποιοι άνθρωποι του δήμου είναι αντίθετοι στο να συνεργαστούν με φιλοζωϊκά σωματεία, ιδίως με το δικό μας. Εμείς έχουμε όλη τη καλή διάθεση, προτείναμε και κάποιες λύσεις ώστε να ελαττωθούν τα προβλήματα της πόλης. Αυτό που γίνεται με τις φόλες είναι απαράδεκτο γιατί έγινε δίπλα σε παιδική χαρά και μπορεί να υπάρχουν ακόμη υπολείμματα δηλητηρίων με κίνδυνο να υπάρξει κρούσμα και σε παιδί”, σχολίασε σχετικά, μιλώντας για το απαράδεκτο θέμα με τις φόλες που μπήκαν σε σκυλιά το τελευταίο διάστημα.

Ο ίδιος, απάντησε, επίσης, πως ο νόμος δεν απαγορεύει να ταΐζονται τα σκυλιά , απλά δεν πρέπει να μολύνει ο πολίτης το περιβάλλον, δηλαδή θα πρέπει να αφήνει μπολ και να τα μαζεύει. Επίσης, για τις ταΐστρες και τις ποτίστρες στο δήμο, σχολίασε πως περιμένουν να τις δουν, ενώ παράλληλα ο πληθυσμός των αδέσποτων αυξάνεται.

Επίσης, πρότεινε να γίνονται έλεγχοι σε ιδιώτες ζώων , για το αν είναι τσιπαρισμένα, εμβολιασμένα και τι γίνονται τα κουτάβια που γεννιούνται και αν σε περίπτωση εγκαταλείπονται. Επίσης, ζήτησε να γίνονται έλεγχοι το βράδυ, μήπως εντοπίζουν κάποιον που εγκαταλείπει ζώα ή φέρνει αδέσποτα στην Κοζάνη από άλλη πόλη.

Το Αγγίζωο σήμερα ζητάει από τον κόσμο να φιλοξενεί ζώα, που γίνεται προσπάθεια να δίνονται για υιοθεσίες. Επίσης, κάνουν στειρώσεις, με τη βοήθεια και τη χρηματοδότηση ιδιώτη, ενώ επίσης, ψάχνουν χώρο φιλοξενίας γιατί στον τελευταίο όπου φιλοξενούνταν τους έχει γίνει έξωση. “Το άλφα και το ωμέγα είναι η στείρωση. Αν γίνονται στειρώσεις δεν δημιουργούνται αγέλες, δεν θα έχουμε συμβάντα όπως τα χθεσινά και δεν θα έχουμε και επιθέσεις , όπως συμβαίνουν”, τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Στο κομμάτι αυτό είναι σημαντική και η λειτουργία της πενταμελούς επιτροπής , που είναι υπεύθυνη συνολικά για το κομμάτι των αδέσποτων, κατέληξε, ζητώντας να παρθούν αποφάσεις για να λυθεί το πρόβλημα. Τέλος, κατέκρινε αυτούς που ρίχνουν φόλες σε ζώα, λέγοντας πως δεν σέβονται ούτε τα ζώα, ούτε και τους ανθρώπους.

Β.Σ.