1. «Όποιος διαβάζει μαθαίνει»,

2. «Όποιος ρωτάει μαθαίνει»,

3. «Όποιος ψάχνει βρίσκει»,

4. «Όποιος θέλει μπορεί»,

5. «Όποιος μπορεί, κάνει»

6. «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, όλη μέρα κοσκινίζει»

7. «Αργία μήτηρ πάσης κακίας»

Οι παραπάνω φράσεις, τις οποίες ακούγαμε αρκετά συχνά όσο ήμασταν παιδιά, αποτελούν σοφά λόγια και διαπιστώσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων, οι οποίοι, έχοντας ζήσει περισσότερες καταστάσεις στη ζωή τους και έχοντας αποκομίσει περισσότερες εμπειρίες, συνήθιζαν να συμβουλεύουν εμάς τους νεότερους.

Οι φράσεις αυτές, παρότι ο κόσμος έχει εξελιχθεί και έχει αλλάξει, εξακολουθούν και σήμερα να διατηρούν το βαθύτερο νόημά τους, να κρύβουν μέσα τους διαχρονικές αρχές και αξίες και να δείχνουν τον δρόμο της δημιουργικότητας και της επιτυχίας. Αυτός είναι και ο λόγος που διδάσκονται σε σεμινάρια management και επαγγελματικής επιτυχίας σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη.

Οι παραπάνω φράσεις είναι διατυπωμένες λιτά και προσφέρουν τη σοφία τους χωρίς βαθυστόχαστες περιστροφές και αναλύσεις. Επειδή αποκτούν ιδιαίτερο νόημα για κάθε άνθρωπο που αναζητά διέξοδο και λύσεις για την προσωπική και επαγγελματική του επιτυχία, θα έπρεπε να διδάσκονται περισσότερο στα σχολεία, ώστε τα παιδιά να έρχονται πιο κοντά στον πραγματικό κόσμο της δημιουργίας και της επιτυχίας.

Υ.Γ. Αφιερωμένο σε όλους τους νέους που αναζητούν διεξόδους και λύσεις και επιδιώκουν ένα καλύτερο παρόν. Δίνοντας λύσεις στο παρόν, δημιουργείς ένα καλύτερο μέλλον.

Νέστορας Ι. Κολοβός
Engineering Geologist M.Sc., Ph.D.

Πτυχιούχος Οργάνωσης

& Διοίκησης Επιχειρήσεων

Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας

& Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

Email:[email protected]