Η μεταφορά του Τμήματος της Διοίκησης Επιχειρήσεων από την Κοζάνη στα Γρεβενά είναι γεγονός. Την καλύτερη επιβεβαίωση σε αυτό έδωσε η ανάρτηση του αντιπρύτανη Νίκου Σαρριανίδη, ο οποίος καλείται να καθησυχάσει τους φοιτητές, αλλά και να αποδείξει ότι η Κοζάνη ευνοείται από τη συγχώνευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos οι φοιτητές πιέζονται να σταματήσει η εκκένωση των χώρων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, των γραμματειών και της διοίκησης. Μια δημοκρατική κίνηση των φοιτητών, η οποία και διώκεται.

Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι δεν υπήρχε στο τελικό πόρισμα του Ιουλίου αυτή η πρόταση , η οποία τώρα υιοθετείται για άλλου είδους εξυπηρετήσεις. Δηλαδή δεν πρόκειται για πρόταση ούτε του Πανεπιστημίου ούτε του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά ανακύπτει εκ των υστέρων και μάλιστα ικανοποιείται …. Ίσως κάπως έτσι να φτιαχτεί τελικά και σχολή θετικών επιστημών στην Καστοριά για να ικανοποιηθεί και η υφυπουργός κα Ολυμπία Τελιγιορίδου. Το μόνο θετικό στις πιέσεις είναι η αύξηση των τμημάτων , όπως διακαώς ζητούσε ο πρύτανης του ΤΕΙ Στέργιος Γκανάτσιος για να είναι ελκυστικό και ανταγωνιστικό το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Σε κάθε περίπτωση το Πανεπιστήμιο για να είναι δυνατό πρέπει να έχει έναν ισχυρό πόλο. Και αυτός δεν μπορεί παρά να είναι η Κοζάνη. Προφανώς για ψηφοθηρικούς και τοπικιστικούς λόγους κάποιοι αυτό δεν το επιθυμούν και η ευθύνη ανήκει πια στους τοπικούς άρχοντες.

Ιωάννα Παπαδημητρίου