Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι «Μια μεγάλη επιτυχία προϊόν της διεκδίκησης των επτά βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μακεδονίας!» ανέφερε ο Θέμης Μουμουλίδης. Όχι λοιπόν το Πανεπιστήμιο δεν είναι προϊόν του κομματικού σωλήνα, όπως επιθυμούν να περάσουν ακόμα και με συναντήσεις με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου λίγο πριν το επίμαχο σχέδιο νόμου, παρουσία μόνο των δικών μας παιδιών.

Καταφέραμε να διακτινώσουμε το Πανεπιστήμιο, μέλημά μας για να πάρουμε ψήφους είναι η μία ή δύο σχολές στην Πτολεμαΐδα και αναζητούμε τρόπο να μεταφέρουμε την έδρα του Τμήματος Διοίκησης και Επιχειρήσεων από την Κοζάνη στα Γρεβενά (βλέπε μονοεδρική).

Όσο για την επίμονη προσπάθεια να μας πείσουν για την αύξηση των φοιτητών αυτή δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση με τα είκοσι ονοματισμένα τμήματα προς στιγμή. Αν αυτά αυξηθούν σε 24 ίσως και ο αριθμός των εισακτέων να παραμείνει ο ίδιος. Θυμίζουμε εδώ ότι κάποιοι κατηγορούνταν όταν ζήταγαν περισσότερα τμήματα, αυτά που τώρα παζαρεύουν οι συριζαίοι βουλευτές για να ικανοποιήσουν όλες τις πλευρές. Πάντως όταν χάνεται ολόκληρη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ως προϊόν συγχώνευσης είναι λογικό να αναμένεις μείωση εισακτέων.

Προφανώς το όραμα κάποιων εξαντλείται στο που θα γίνουν τα τμήματα για κομματικά οφέλη, πόσοι θα είναι οι φοιτητές για να ικανοποιούνται οι τοπικές κοινωνίες και όχι στην δυναμική του Πανεπιστημίου. Ο «Πρωινός Λόγος» πρώτος έγραψε για την ισχυρή πολυτεχνική σχολή της Κοζάνης και αυτή είναι η είδηση. Η Κοζάνη πρέπει να είναι ο δυνατός πόλος έλξης του νέου Πανεπιστημίου. Τελεία και παύλα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου