ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ :
1.Υπουργό μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλο
2.Περιφερειάρχη κ. Γ. Κασαπίδη
3.Δήμαρχο Πτολεμαΐδας κ. Π. Πλακεντά
4.Βουλευτές Δ. Μακεδονίας και όλου του κοινοβουλίου

 

Με μεγάλη χαρά οι Πτολεμαϊδιώτες ακούσαμε αυτή την είδηση ιδιαίτερα τώρα που ο τόπος μας βάλλεται με την απολιγνητοποίηση και την παύση λειτουργίας των εργοστασίων της ΔΕΗ, λόγω κλιματικής κρίσης.
Πιστεύουμε πως η περιοχή θα αναβαθμιστεί και θα αναρρώσει οικονομικά με ένα τέτοιο έργο

Το μελέτησε πολύ ο σπουδαίος επιστήμων κ. Β. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΧΙΤΈΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ γέννημα της Πτολεμαΐδας, με μεγάλο ενδιαφέρον και ζήλο, για να αποκτήσει η πόλη μας το τρένο, που πριν πολλά χρόνια καταργήθηκε με θλίψη των κατοίκων.

Τότε η γράφουσα κατέγραψε άρθρο :ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΠΟΥ ΦΎΓΑΝ, ως επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών κ συγκοινωνιών, χωρίς καμία δικαίωση, παρότι οι κάτοικοι της περιοχής μας κατέφυγαν σε διαδηλώσεις με μαύρες σημαίες.

Το θέμα είναι πάντα επίκαιρο αν και χρονιζον.

Τελευταία έγιναν προτάσεις διάφορες μιας και ηΕΥΡΩΠΗ χρηματοδοτεί το έργο, αλλά με τον όρο η σιδηροδρομική γραμμή να είναι η συντομότερη με 160km την ώρα.

Ο εμπνευσμένος αρχιτέκτων μηχανικός κ. Σωτηροπουλος αφού μελέτησε το έργο επισταμένως το έφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Πτολεμαΐδας, όπου πρότεινε τη μελέτη του::

Η γραμμή να είναι ευθεία από Θεσσαλονίκη, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Αλβανία, αφού πρώτα διανοίγουν τούνελ από το Βέρμιο της Βέροιας και το Μουρίκι της Πτολεμαΐδας.

Την πρόταση χαιρέτησε όλο το δημ. Συμβούλιο Την υπέγραψαν όλοι μαζί και την απέστειλαν στο κοινοβούλιο της Ελλάδας και στους υπεύθυνους υπουργούς.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Όμως απάντηση δε δόθηκε. Οι πολίτες της Πτολεμαΐδας, που συντάσσονται σε διάφορα σωματεία από ενδιαφέρον για το καλό της περιοχής μας και όχι μόνο, ρωτούν :

Τι θα γίνει τελικά;

Θα προωθηθεί η πρόταση Σωτηροπούλου στην Ευρώπη ή κάνει άλλους; προσανατολισμούς;

Μπορούν οι υπεύθυνοι να απαντήσουν στο θέμα ή ασπάζονται άλλες προτάσεις; Ποιες;

Οι καιροί ου μενετοι.

Με τη χρονοτριβή μόνο θα χάσει ο τόπος και θα υποστεί οικονομικά πλήγματα

Ζητούμε εγρήγορση και αποφάσεις όσο είναι καιρός.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ,

ΜΕ ΤΙΜΗ
Σ. Καλογήρου