Όταν κάποιοι δεν μπορούν να διαχωρίσουν τις «ενεργειακές κοινότητες» από τις «εταιρίες» και τις «ιδιωτικές» εκτάσεις από τις «δημοτικές ή τις δημόσιες», καλύτερα να μην αρθρογραφούν…

Με έκπληξη, διάβασα το άρθρο του πρωινού λόγου με τον τίτλο « Να πως εξηγείται η άρνηση της Ελπίδας Κουϊμτζίδου για φωτοβολταϊκά πάρκα στο Μαυροδένδρι Κοζάνης- Το επιχειρείν πάνω από όλα…» . Σας ενημερώνω λοιπόν ότι η Ενεργειακή Κοινότητα Μαυροδενδρίου στην οποία συμμετέχω με κατοίκους της περιοχής μας δραστηριοποιείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ. Τονίζω επιπλέον, ότι η Ενεργειακή Κοινότητα ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ σε κάποια δημοπρασία δημοτικής ή δημόσιας έκτασης, στην οποία μπορούσε κάλλιστα να συμμετέχει ( ως εκ τούτου αιτήματα μισθώσεων δημοτικών εκτάσεων εταιριών μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί) και επιπλέον η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Μαυροδένδρι ήταν συμφέρουσα από οποιαδήποτε άποψη γι’ αυτήν, καθώς θα μπορούσε να αξιοποιήσει τους υποσταθμούς που αυτές θα εγκαταστήσουν. Αν λοιπόν το επιχειρείν για μένα ήταν το κριτήριο για την ψήφο μου, θα ήταν μονόδρομος, αυτή να ήταν ΘΕΤΙΚΗ.

Καταλαβαίνω βέβαια την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να προκαλέσουν εσκεμμένα σύγχυση στους πολίτες, να τους παραπλανήσουν και να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις. Ομως δυστυχώς γι’ αυτούς, η κοινωνία της Κοζάνης είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Μην προσπαθούν λοιπόν να κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια ,γιατί ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι… Μεγάλο ενδιαφέρον βέβαια έχει το κίνητρο της αρθρογράφου για ένα δημοσίευμα που εμπεριέχει υπαινιγμούς για ιδιοτέλεια ψήφου και προσωπικό συμφέρον, τα οποία είναι εντελώς ανυπόστατα και ψευδέστατα και για το λόγο αυτό, διατηρώ κάθε επιφύλαξη για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων μου, όπως εξάλλου και τα λοιπά μέλη της Ενεργειακής Κοινότητας για παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων.