Συγκέντρωση τροφίμων για τη σεισμόπληκτη Αλβανία

Συντονίστρια στη νέα 11μελή εκτελεστική επιτροπή του Τόπος Να Ζεις ορίστηκε η Ελένη Τασοπούλου, η Άννα Λογοθέτη ορίστηκε ταμίας και η Γεωργία Λογοθέτη γραμματέας. Στην προηγούμενη γενική Συνέλευση της δημοτικής κίνησης , ο ρόλος της εκτελεστικής αναβαθμίστηκε και έγινε αποφασιστικός από γνωμοδοτικός. Δηλαδή η συντονιστική πια συναποφασίζει μαζί με τη δημοτική ομάδα πλειοψηφικά για τις όποιες αποφάσεις λαμβάνονται.

Ο Αρίων Ζιάμπρας μέλος της εκτελεστική επιτροπής τόνισε ότι πρόκειται για μια πολυσυλλεκτική ομάδα με αυτοδοικητικό χαρακτήρα και αυτό το επιβάλει ο νέος εκλογικός νόμος. «Είμαστε κομματικοποιημένοι, κοινός στόχος είναι το καλό του τόπου, να παραδώσουμε μια καλύτερη πόλη από αυτήν που παραλάβαμε. Δεν θέλουμε οδηγίες από κανένα πολιτικό γραφείο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συνεργαζόμαστε με όλους και την εκάστοτε κυβέρνηση. Έχουμε την κουλτούρα της συνεργασίας από τη αρχή της ίδρυσής μας σε αντίθεση με τη σημερινή δημοτική αρχή δείχνει αιφνιδιασμένη από τις εξελίξεις». Μάλιστα ανακοίνωσε το μότο του Τόπος να Ζεις «Σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά».

Η Χρύσα Αθανασιάδου σημείωσε ότι οι αρχές της δημοτικής κίνησης έχουν να κάνουν με την αλληλεγγύη σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο .Με αφορμή αυτές τις αρχές λήφθηκε η πρωτοβουλία συλλογής τροφίμων για τον δοκιμαζόμενο αλβανικό λαό . Από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ως την Πέμπτη 5Δεκεμβρίου από τις 18:00-21:00 μπορεί κανείς να συνδράμει με τρόφιμα στα γραφεία της κίνησης στην πλατεία Γιολδάση , τα οποία και θα μεταφερθούν από την Μητρόπολη στην Αλβανία.

Ο Στέλιος Μάντζιαρης μίλησε για τον αντιπολιτευτικό ρόλο της κίνησης, η οποία καλείται μαζί με τη συντονιστική να προασπίσει τα συμφέροντα των πολιτών και να προετοιμαστούμε για το 2028, ώστε να μην αποτελέσει καταστροφικό ορόσημο με το κλείσιμο των λιγνιτικών ομάδων.

Η Χαρούλα Ζτούπα, επικεφαλής της ομάδας πολιτισμού μίλησε για την ιδιαίτερη εκδήλωση της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών με δραματοποιημένη αφήγηση , κείμενα και μαρτυρίες γυναικών , οι οποίες έχουν πέσει θύματα βίας.

Θυμίζουμε ότι η νέα 11 μελής συντονιστική απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη:
Αρίων Ζιάπρας
Χρυσούλα Αθανασιάδου
Χαρούλα Ζτούπα
Στέλιος Μάντζιαρης
Αναστασία Καγκελάρη
Εύα Αραμπατζή
Γεωργία Λογοθέτη
Άννα Λογοθέτη
Λίτσα Καλομοιρά
Δημήτρης Μπουκάλης

Φιλιώ Μπτούρη-Ιωάννα Παπαδημητρίου