Η συμπόρευση με το ΚΚΕ η μόνη διέξοδος για το βιοπαλαιστή αγρότη

Στα πλαίσια του πολιτικού της ανοίγματος στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής η Τομεακή Επιτροπή Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ πραγματοποίησε Εκδήλωση στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου με θέμα : «Η συμπόρευση με το ΚΚΕ η μόνη διέξοδος για το βιοπαλαιστή αγρότη».
Στην εκδήλωση μίλησε ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής & του Αγροτικού Τμήματος του ΚΚΕ και την παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον δεκάδες βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι από την περιοχή του Αμυνταίου.

Στην ομιλία του έθεσε το εξής ερώτημα:

«Ποιος θα παλέψει να κατακτήσουν οι αγρότες κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους, αφορολόγητο πετρέλαιο, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ κ.α.;

Η ΝΔ που στο όνομα της ΚΑΠ πίνει νερό και έχει στηρίξει δεκαετίες τώρα τις κατευθύνσεις τις ΕΕ που έφεραν στο ξεκλήρισμά χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους; Που μπροστά στις απαιτήσεις των βιομηχάνων της μεταποίησης τροφίμων κάθονται σούζα κάθε φορά που τους κουνάν το χέρι;

Ο ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, όταν κυβερνούσαν δεν έκαναν το παραμικρό για να αλλάξουν τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Αυτό το τόσο δίκαιο και απλό αίτημα για 100% αποζημίωση της κατεστραμμένης παραγωγής, να το σηκώσουν το χεράκι τους και να το ψηφίσουν. Άσε που αυτοί, αν ακούσατε τις δηλώσεις του αρχηγού τους στην Πέλλα, νομίζουν ότι έχουμε παγετώνες εδώ πάνω στα βόρεια..

Ή το ΚΚΕ που έχει συμβάλλει με αυτές τις δυνάμεις που έχει στους αγρότες να δημιουργηθούν εκατοντάδες εστίες οργάνωσης, επιτροπές αγώνα, Α.Σ. και Ομοσπονδίες, η ΠΕΜ. Που με όλες του τις δυνάμεις στέκεται πάντα δίπλα στους βιοπαλαιστές αγρότες και δίνει μαζί τους τις μάχες στα μπλόκα, στις κινητοποιήσεις, παντού. Που προχτές για πολλοστή φορά κατέθεσε τροπολογίες στη βουλή για να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι Ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα την ύδρευση. Για να δούμε τι θα ψηφίσουν όλοι αυτοί πάλι…»

Επίσης σημείωσε για τη ΝΕΑ ΚΑΠ:

«Τώρα λένε ότι διαπραγματεύονται στην ΕΕ ώστε η ΚΑΠ να προσανατολίζεται και σε μια ορισμένη αυτάρκεια, αλλά την αυτάρκεια αρχίζουν και τη μετράνε σ’ επίπεδο ΕΕ και όχι στο επίπεδο του κάθε κράτους – μέλους που έχει και διαφορετικές δυνατότητες και ως ένα βαθμό και διαφορετικές ανάγκες».

Τέλος έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας τα παρακάτω:

«Οι ανάσες των βιοπαλαιστών αγροτών που αποσπώνται μετά από πολύ σκληρούς και μαζικούς αγώνες θα είναι κοντοπρόθεσμες αν αυτοί δε θα έχουν έναν τέτοιο προσανατολισμό, ώστε η οποιαδήποτε κυβέρνηση, οι οποιοιδήποτε υπουργοί Γεωργίας και Οικονομίας να νιώθουν ότι η αγροτιά τούς τρίζει τις καρέκλες εξουσίας και όχι τους στηρίζει. Όταν η αγροτιά αγωνίζεται για ν’ αποσπάσει κατακτήσεις και δεν πουλά την ψήφο της, δεν την εξαργυρώνει με ψεύτικες ελπίδες, τότε θα βλέπει «άσπρη μέρα» να ξημερώνει.

Το ΚΚΕ δεν στήριζε και στηρίζει μόνο τα αιτήματα. Αλλά και τις μορφές! Να το θυμόμαστε αυτό γιατί το ΚΚΕ ήταν και είναι μέσα στους αγώνες που αναπτύσσουν οι αγρότες».

Τομεακή Επιτροπή Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ