Ε. Χρηστάκη: «Η αναπηρία μου, είναι η κινητήριος δύναμή μου»

Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

Είναι σύζυγος και μητέρα. Είναι νοικοκυρά και εργαζόμενη. Είναι Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Καστοριάς. Είναι Ταμίας του Συλλόγου Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας. Είναι μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΑμεα). Είναι μια γυναίκα με 90% αναπηρία στα μάτια. Ο λόγος για την Ειρήνη Χρηστάκη.

«Ποτέ δεν έκρυψα ούτε εγώ, ούτε η οικογένειά μου την αναπηρία μου. Αντιθέτως είμαι περήφανη για αυτό. Είναι η κινητήριος δύναμή μου. Η οικογένειά μου, είναι το στήριγμά μου σε κάθε μου βήμα, όλα τα άλλα είναι θέμα θέλησης και δύναμης», δήλωσε στους “Ορίζοντες” η κα Ειρήνη Χρηστάκη.

Η αναπηρία στα μάτια της κα Χρηστάκη ανέρχεται στο ποσοστό του 90%, μετά από ολική τύφλωση και αρκετά χειρουργεία. Η δράση της στην κοινωνική και τοπική πολιτική σκηνή είναι έντονη. Η ενασχόλησή της με τα κοινά και με τους συλλόγους ήταν για την ίδια ένα όνειρο ζωής «Από την περιοχή μας έλειπε ένας φορέας ενημέρωσης σε σχέση με τα θέματα της τύφλωσης. Αυτό το οποίο έλειψε από εμένα μεγαλώνοντας στην πόλη μου, θέλησα να το προσφέρω μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του Συλλόγου στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εμάς».

Η κα Χρηστάκη τόνισε πως ένας σημαντικός παράγοντας για να πετύχει κάποιος όλα όσα θέλει και ονειρεύεται, είναι η αποδοχή «Όταν θέλεις κάτι, μπορείς να βρεις τον τρόπο να το πραγματοποιήσεις. Νομίζω ότι όταν αποδέχεσαι αυτό που σου συμβαίνει, είτε είναι αναπηρία, είτε μια αλλαγή στη ζωή σου, τότε μπορείς να πορευτείς με αυτό και να δημιουργήσεις».

Δείτε ολόκληρη τη βιντεοσκοπημένη συνέντευξη

orizontespress.gr