«Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη»

Την Παρασκευή 26 Νοέμβριου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε την Κοζάνη και πραγματοποίησε σειρά επαφών με φορείς και πολίτες στα πλαίσια του σχεδίου απολιγνιτοποίησης και δίκαιης Μετάβασης.

Αρχικά συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη με τον οποίο συζήτησαν τις προκλήσεις της μετάβασης και την μεγάλη ευκαιρία που δημιουργείται για την Δυτική Μακεδονία και στην συνέχεια με φορείς του Πανεπιστημίου, οργανώσεις νέων και επιχειρηματίες.

Ο Πρωθυπουργός αφουγκράστηκε την κοινωνία και στο τέλος αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στις επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλλουν στην αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών.

Παράλληλα, πρότεινε την διακοπή της διαδικασίας μετεγκατάστασης της Ακρινής και την δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου που θα εξασφαλίσει δωρεάν ενέργεια και πρόσθετο εισόδημα για τους κατοίκους.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είναι εδώ δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης. Απέναντι στις ‘Κασσάνδρες’ που προβλέπουν την ερημοποίηση της περιοχής απαντούμε με πληθώρα σχεδίων και επενδύσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί και χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε.

Τέλος, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι με αφορμή την τοποθέτηση του επικεφαλής της Κίνησης “Κοζάνη: Τόπος να ζεις” κ. Χάρη Κουζιάκη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Κοζάνης (29.11.2021), όπου έκανε λόγο για “καταστολή” των διαδηλωτών κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε την διαφορετική αντίδραση των στελεχών της Κίνησης σε ανάλογα επεισόδια κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ Τσίπρα το 2017 όπως πολύ σωστά ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.