Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανάδειξη του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης δεν είναι η επιλογή του Βασίλη Μυριανθόπουλου ,αλλά η γραμμή να μην βγει ο Γιώτης Βασιλειάδης. Όταν μάλιστα υπάρχει ισοψηφία, πέντε ψήφοι υπέρ του Βασίλη Μυριανθόπουλου και πέντε υπέρ του Γιώτη Βασιλειάδη καταλαβαίνει ο καθένας ότι η διαρροή υπήρχε από την ομάδα του Μαλούτα.

Πολύ απλά γιατί στο 11 μελές συμβούλιο επτά μέλη ανήκουν στο Λάζαρο Μαλούτα, οπότε τα δύο τουλάχιστον είχαν άλλες επιλογές….Η πρόταση της ομάδας του Λάζαρου Μαλούτα κάηκε εκ των έσω. Η αντιδήμαρχος πολιτισμού Ελπίδα Κουϊμτζίδου ζήτησε επανάληψη της διαδικασίας μετά την ισοψηφία 5-5 , αλλά προτάθηκε από το προεδρείο και το θέμα της μοριοδότησης.

Μετά την βαθμολόγηση η σειρά έχει ως εξής:
Βασίλης Μυριανθόπουλος
Γιώτης Βασιλειάδης
Παρασκευάς Μαντόπουλος
Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Όσο για το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Βασίλη Μυριανθόπουλο να ευχηθούμε καλή και δημιουργική θητεία . Ο ίδιος ήταν συνεργάτης της Νανάς Νικολάου από το 1999 ως το 2006 στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και τώρα ξεκινά τη θητεία του στη νέα μεγάλη παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ με την ίδια ως σκηνοθέτη στο Αχ Έρωτα του Λόρκα…

Ιωάννα Παπαδημητρίου