Ο Δήμος Πρεσπών υποδέχεται την άνοιξη με τη “Γιορτή του Νάρκισσου”, την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, στις 11:00 το πρωί, στην Οξυά, δίπλα στο λιβάδι με τους νάρκισσους. Γιορτάζουμε με χάλκινα πνευστά, με την ορχήστρα “Τοπική Παράδοση” και χορούς από τους “Λυγκηστές Φλώρινας” και τους μαθητές από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Αγίου Γερμανού. Απολαμβάνουμε τοπικές λιχουδιές, που προσφέρουν επιχειρηματίες της περιοχής και βεβαίως, θαυμάζουμε και φωτογραφίζουμε τους νάρκισσους, χωρίς να τους καταστρέφουμε.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Eco Tourismo οργανώνει μια σειρά από πρωτότυπα ομαδικά παιχνίδια για παιδιά, τα οποία μέσα από την διασκέδαση αναπτύσσουν την ομαδικότητα και την συνεργασία: περπάτημα με τα «ξύλινα παπούτσια», το «πέρασμα ποταμού», ο «ανθρώπινος κόμπος», το «διαστημόπλοιο ανάμεσα στις μαύρες τρύπες» και πολλά άλλα.

Ο Νάρκισσος (Narcissus Poeticus ssp. Radiiflorus) είναι ένα από τα είδη αυτοφυούς χλωρίδας που προστατεύονται στη χώρα μας από το προεδρικό διάταγμα 61/1981 ενώ, ειδικά το λιβάδι των νάρκισσων στην Οξυά των Πρεσπών, απομεινάρι των πολύ πιο εκτεταμένων παλαιότερων εκτάσεων, προστατεύεται ως φυσικός σχηματισμός του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.