Για να ενεργοποιήσετε την έκπτωση αναφέρετε ότι είδατε το άρθρο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ
Έτος 1798. Στην τουρκοκρατούμενη Τήνο γεννιέται ο δευτερότοκος υιός του Γιώργη Σκαρλάτου, ο Μιλτιάδης. Πλάσμα σημαδεμένο από τις μοίρες για μεγάλα κατορθώματα, σε νεαρή ηλικία θα ριχτεί με ορμή στον Ιερό Αγώνα του λαού του για την πολυπόθητη Ελευθερία. Δυο είναι οι μεγάλες επιθυμίες της καρδιάς του: να δει την πατρίδα του απελευθερωμένη από τον αβάσταχτο τουρκικό ζυγό, και να μπορέσει επιτέλους να σβήσει από την καρδιά του εκείνον τον βασανιστικό, τον ασίγαστο έρωτά του για την όμορφη γυναίκα του αδερφού του. Ωστόσο…
Ένα λάφυρο που θα πέσει στα χέρια του Μιλτιάδη θα ανατρέψει αναπάντεχα τη ζωή του.
Είναι ένα δαχτυλίδι δεμένο με την κατάρα της γυναίκας που το φορούσε… Κι η κατάρα αυτή θα στοιχειώσει τη ζωή του, και θα αλλάξει την πορεία, όχι μόνο της οικογένειάς του, αλλά και των γενεών που θ’ ακολουθήσουν…
Συγγραφέας: Μελίνα Τσαμπάνη
Εκδόσεις:Ωκεανός, 2019
Σελίδες:640 σελ.
ISBN 978-960-643-031-2,
Τιμή € 14,40

CASA ΜΠΙΑΦΡΑ
Μέσα από την Casa Μπιάφρα, το πρώτο κοινόβιο της Θεσσαλονίκης, και από τα Καραγάτσια, τον φτωχοσυνοικισμό των καταραμένων, ξεπηδούν αυτοί οι αντιφατικοί τυχοδιώκτες που μπλέκονται σε άγριες περιπέτειες με τον άρχοντα της πόλης, τον πανίσχυρο εκδότη- ραματιστή Γιάννη (Γρύπα) Βεντήρη, και τελικά μετέχουν στο πιο κρίσιμο γεγονός της νεότερης Ελλάδας, την “αποστασία”, ή τα “Ιουλιανά” του 1965, που οδήγησαν τη χώρα στην άκρη του γκρεμού και επηρεάζουν τη μοίρα της μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για αντιήρωες που κινούνται ανάμεσα στις Συμπληγάδες του Ψυχρού Πολέμου, στη φτώχεια, στον πλούτο, στη βιομηχανοποίηση, στις ανταύγειες του Εμφυλίου, στις παλιές αντιλήψεις, στις νέες αναζητήσεις και στους σπασμούς της κρίσιμης μετάβασης, πασχίζοντας με το πείσμα και την απάτη, την περηφάνια και τον συμβιβασμό, την τόλμη και την απόκρυψη να υπάρξουν, να επινοήσουν το πρόσωπό τους, να βρουν έναν δρόμο, μια διέξοδο.
Συγγραφέας: Γιώργος Σκαμπαρδώνης
Εκδόσεις:Εκδόσεις Πατάκη, 2019
Σελίδες:374 σελ.
ISBN 978-960-16-8582-3,
Τιμή € 15,93

ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ
Με το βοήθημα αυτό συμπληρώνεται η διδακτέα-εξεταστέα ύλη του μαθήματος “Αρχές Οικονομικής Θεωρίας” της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου. Σκοπός του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν όλες τις πλευρές της εξεταστέας ύλης, ώστε να αντεπεξέλθουν με απόλυτη επιτυχία στις εξετάσεις.
Στο τεύχος αυτό παρουσιάζονται και αναλύονται βασικές έννοιες της μακροοικονομίας, που αντιστοιχούν στα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου: “7ο: Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν”, “9ο: Οικονομικές Διακυμάνσεις-Πληθωρισμός-Ανεργία”, “10ο: Τα Δημόσια Οικονομικά”, για να αποκτήσει ο μαθητής μια σφαιρική και ολοκληρωμένη προσέγγιση των οικονομικών.
Η δομή της ύλης, η παρουσίαση του υλικού, η μεθοδολογία, οι ασκήσεις οδηγούν στην εμβάθυνση και στην ανανέωση της οικονομικής γνώσης.
Εκδόσεις: Σαββάλας, 2019
Σελίδες:400 σελ.
ISBN 978-960-493-702-8,
Τιμή € 13,41