Δωρεάν παράδοση στο χώρο σας για παραγγελίες προϊόντων άνω των 15,00€. Για παραγγελία καλέστε μας στο 24610-39256 ή στο 24610-23713 και στο e-mail μας: [email protected] .
*Για να ενεργοποιήσετε την έκπτωση αναφέρετε ότι είδατε το άρθρο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Το καταραμένο κουνέλι

Η Χιονονιφάδα είναι το κουνέλι του σχολείου. Η Χιονονιφάδα, επίσης, είναι ΜΠΕΛΑΣ. Τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο Τόμι και, πράγματι, όταν του αφήνουν αναπάντεχα τη Χιονονιφάδα για να τη φροντίζει και ΟΛΑ αρχίζουν να πηγαίνουν στραβά, φαίνεται ότι μπορεί και να έχει δίκιο. Κι ας βγάζει μεγαλύτερο χαρτζιλίκι επειδή την ταΐζει, κι ας μπορέσει ίσως έτσι να πάρει επιτέλους το καινούργιο ποδήλατο που χρειάζεται…

Με την αδελφή του άρρωστη και κρεβατωμένη, έναν ψηλομύτη ηθοποιό με το μπατζάκι του παντελονιού του ύποπτα βρεγμένο και ένα κουνέλι που άνοιξε η γη και το κατάπιε, ο Τόμι βλέπει τις ελπίδες του για καινούργιο ποδήλατο να εξανεμίζονται – ακριβώς όπως εξαφανίστηκε και η Χιονονιφάδα. Θα βρεθεί άραγε η Χιονονιφάδα, και θα του φέρει τελικά καλύτερη τύχη ή γκαντεμιά; Ή μήπως ο Τόμι και η οικογένειά του την έχουν βάψει με αυτό το ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ κουνέλι του σχολείου;

Συγγραφέας: Judith Kerr
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2021
Σελίδες: 88
ISBN: 978-960-484-687-0
Τιμή: 9.90€

Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου

Ο Μανωλιός, η Δήμητρα κι ο Γιάννης
αντάμωσαν σε δύσκολους καιρούς.
Πες μου, ζωή, γιατί στο τέλος κάνεις
τους πιο γλυκούς δεσμούς λυπητερούς;

Τρία παιδιά –τραυματισμένα κι εξόριστα, χαμίνια του δρόμου– γνωρίζονται, φωλιάζουν σε μια κατάληψη των Εξαρχείων και γίνονται αδέρφια.
Αρχές του ’90, κι η Αθήνα ξέφρενη: ποτάμια πλούτου από τη μια, απόγνωση της νύχτας απ’ την άλλη. Πρέζα, πεζοδρόμιο, μαχαιρώματα, άγρια φτώχεια.
Οι τρεις φίλοι παλεύουν να ζήσουν τη νιότη τους, μα ο κίνδυνος πλανιέται ολόγυρα: αδίστακτα αφεντικά και πελάτες, εχθροί των καταλήψεων, ένας καθ’ έξιν δολοφόνος φάντασμα που ’χει βαλθεί να καθαρίσει την πιάτσα – και πάνω απ’ όλα, κρυμμένο παντού, το φάσμα του έιτζ, πεινασμένο για κορμιά που πονούν για έρωτα.
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το μόνο μέλος της παρέας που επέζησε μας ιστορεί τις αλησμόνητες εκείνες εποχές, συνομιλώντας με τους χαμένους φίλους.
Μια ιστορία για τη νοσταλγία και τον καημό της αδικημένης νεότητας, ένας ύμνος στην άσβεστη φλόγα της φιλίας.
Ακόμα κι όταν κλαίω και πονάω τους φίλους που κοιμούνται δεν ξυπνάω.
Ένα μυθιστόρημα παρέας, γέλιων και δακρύων. Φίλος θα πει η καρδιά σου σ’ άλλο στήθος.

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ
Εκδόσεις Πατάκη, 2021
Σελίδες: 328
ISBN: 978-960-16-9328-6
Τιμή: 13,95€

Μην ενοχλείτε τη μις Κάλλας

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος λόγω της γιαγιάς του Κατίνας Παξινού και του παππού του Αλέξη Μινωτή, είχε την τύχη να γνωρίσει πολλούς θρυλικούς καλλιτέχνες, ξένους και Έλληνες. Ωστόσο, η Κάλλας, για κάποιον περίεργο λόγο, του ενέπνευσε κάτι παραπάνω από θαυμασμό. Είχαν μόνο πέντε σύντομες συναντήσεις∙ σίγουρα ασήμαντες για εκείνη αλλά καθοριστικές για τον μικρό Αλέξανδρο.
Την πρώτη φορά που βρέθηκαν μαζί, το 1958, ο Αλέξανδρος ήταν έντεκα ετών και αρχικά αισθάνθηκε απέναντί της φόβο, που εξελίχθηκε σχεδόν αμέσως σε μια ενθουσιώδη φιλία, όταν η Κάλλας τού χάρισε την πρώτη του λευκή σοκολάτα. Χάρη σε αυτή τη λευκή σοκολάτα έγινε λάτρης της όπερας και παραμένει μέχρι σήμερα. Και όχι μόνο της όπερας αλλά και της ίδιας της Κάλλας, που σιγά σιγά αποτυπώθηκε στο μυαλό του ως μια συμβολική εικόνα πάθους και αφοσίωσης στην τέχνη.
Το ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΗ ΜΙΣ ΚΑΛΛΑΣ είναι η ιστορία αυτής της εικόνας, όπως καταγράφηκε στην παιδική και νεανική ψυχή του Αλέξανδρου∙ μιας εικόνας, που βρίσκεται στον βυθό της μνήμης πια, ωστόσο εκπέμπει ακόμα την αινιγματική της σαγήνη. Ποια ήταν, όμως, η Μαρία Κάλλας;
Πραγματικότητα, φαντασία, εξιδανίκευση και απομυθοποίηση συμπλέκονται και αλλοιώνουν την εύθραυστη ύλη της αλήθειας των γεγονότων, που φαντάζει όλο και πιο απροσπέλαστη. Το μόνο που μας μένει είναι η αλήθεια των αισθημάτων μας.

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος
Μιχάλης Ρέππας
Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2021
Σελίδες: 256
ISBN: 978-618-01-3768-2
Τιμή: 12,96€