Δωρεάν παράδοση στο χώρο σας για παραγγελίες προϊόντων άνω των 15,00€. Για παραγγελία καλέστε μας στο 24610-39256 ή στο 24610-23713 και στο e-mail μας: [email protected] .

*Για να ενεργοποιήσετε την έκπτωση αναφέρετε ότι είδατε το άρθρο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Κουκούτσης & Αβγούλα

Όταν ο Κουκούτσης και η Αβγούλα συναντιούνται για πρώτη φορά, έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος και σουλούπι. Αλλά καθώς μεγαλώνει η φιλία τους, μεγαλώνουν και οι ρίζες του Κουκούτση… τι συμβαίνει όμως με την Αβγούλα; Εκείνη, βγάζει φτερά και ανυπομονεί να τα χρησιμοποιήσει και να πετάξει.

Αν και ο Κουκούτσης θέλει πολύ να ακολουθήσει την φίλη του στις περιπέτειες της, οι ρίζες του είναι δυνατές και δεν μπορεί να το κάνει. Έτσι, την βλέπει να πετάει μακριά. Η Αβγούλα γνωρίζει έναν κόσμο μακριά από τον Κουκούτση.

Όμως, οι αληθινοί φίλοι πάντα βρίσκουν τον τρόπο, μέσα στον κύκλο της ζωής, να νοιώθουν συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλον και να ανταμώνουν· «να παίζουν παιχνίδια, να λένε αστεία και να κάνουν σχέδια», όπως ο Κουκούτσης και η Αβγούλα.

Συγγραφέας: Alex Latimer
Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
Εικονογράφηση: David Litchfield
Εκδόσεις: Ίκαρος, 2021
Σελίδες: 32
ISBN: 978-960-572-375-0
Τιμή: 12,90€

Η φυλή

Τον ξύπνησε µια µυρωδιά που έκαιγε τον λαιµό του. Τη γνώριζε αυτή τη µυρωδιά. Ήταν η µυρωδιά µιας εκκλησίας που ήταν χρόνια κλειστή. Η µυρωδιά των καντηλιών, των µαρµάρων που φθείρονταν, της πέτρας που αποσαθρωνόταν, του ξύλου που σάπιζε, των σελίδων που έλιωναν, των πτωµάτων που εξαϋλώνονταν. Θα έπρεπε κανονικά να νιώσει φρίκη, ωστόσο απλώς κοίταξε τριγύρω του. Παρατήρησε µια µαύρη κηλίδα που σάλευε ελαφρώς. Μια κηλίδα χωρίς συγκεκριµένο σχήµα… Μια κατάµαυρη σιλουέτα… Χαµογέλασε στην κηλίδα. «Μορ Γκαµπριέλ» ψιθύρισε. Η κηλίδα πλησίασε, όταν πλησίασε απόκτησε σχήµα ανθρώπου. Ένας άνθρωπος τυλιγµένος στα µαύρα. Ο άνθρωπος ήρθε κοντά του, ψιθύρισε στο αυτί του. «Με γνώρισες;» Ένας άνδρας δολοφονηµένος µ’ ένα µαχαίρι µε λαβή σε σχήµα σταυρού. Ένα Ευαγγέλιο µε λέξεις υπογραµµισµένες µε αίµα. Ένα ταξίδι από την Ιστανµπούλ στα βάθη της Ανατολίας. Παµπάλαιες εκκλησίες, οι ρίζες του χριστιανισµού στην περιοχή, ένα περιβόλι από φυλές και πολιτισµούς: Ασσύριοι, Νουσαϊρί, Ρωµιοί, Τούρκοι, Κούρδοι, όλοι οι λαοί που µετέτρεψαν σε χώρα αυτά τα εδάφη… Ένα συναρπαστικό και πολυεπίπεδο µυθιστόρηµα από έναν µεγάλο σύγχρονο Τούρκο συγγραφέα.

Συγγραφέας: Αχμέτ Ουμίτ
Μετάφραση: Θάνος Ζαράγκαλης
Εκδόσεις Πατάκη, 2021
Σελίδες: 528
ISBN: 978-960-16-9001-8
Τιμή: 17,91€

Αυτοκίνητα

Μάθε για τους διάφορους τύπους αυτοκινήτων μ’ έναν διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο!Τα παιδιά διψούν για γνώση!

Με αυτό το βιβλίο:
• Αναπτύσσουν τη λεπτή κινητικότητα.
• Διασκεδά-ζουν μέσα από την εξερεύνηση των εικόνων και την κίνηση.
• Ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους

Εικονογράφηση: Heath McKenzie
Εκδόσεις: Σαββάλας, 2021
Σελίδες: 12
ISBN: 978-960-493-755-4
Τιμή: 8.01€