Η Γιάννα Σισμανίδου από τα “Βιβλιοπωλεία Πάπυρος’’ μας προτείνει βιβλία που θα βρίσκονται σε προσφορά την εβδομάδα 16/03/2020-21/03/2020. Για να ενεργοποιήσετε την έκπτωση αναφέρετε ότι είδατε το άρθρο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΖΩ
“Μην µε ψάξεις ποτέ. Μη ρωτάς αν ζω”. Μπορούν λίγες λέξεις σε ένα σχισμένο κομμάτι χαρτί, ξεχασμένο για καιρό μέσα στις σελίδες του αγαπημένου της βιβλίου, να τον πάρουν από το χέρι και να τον οδηγήσουν στα μονοπάτια της ζωής της; Ναι, είναι αυτές οι λέξεις, τα “αγρίμια της” όπως τις ονόμαζε εκείνη, ικανές να του αποκαλύψουν στιγμές μιας ζωής που δεν πρόλαβε να ζήσει. Μιας ζωής που έψαξε την ευτυχία στην αγάπη ως όφειλε και που φτάνοντας στο τέλος της, αναρωτήθηκε αν όλα έγιναν ως έπρεπε.
Τώρα σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου αργοπεθαίνει από έναν καρκίνο μες στα στήθια της που κάποτε κέρασαν… ζωή, και ξαναθυμάται. Με τις λέξεις της εξημερωμένες πια στα χείλη, ζητά τον απολογισμό της. “Θα φέρω μια γύρα στο μυαλό μου τη ζωή μου όλη. Όσα έζησα, όσα άντεξα κι όσα κιότεψα να ζήσω. Ίσως ασχοληθώ και με τα “αν”. Αν τότε έκανα αυτό, αν έκανα το άλλο, αν αντί για το σωστό διάλεγα το λάθος; Πως θα ήταν άραγε σήμερα η ζωή μου;” Μια ιστορία απολογισμού λοιπόν. Γεμάτη στιγμές. Κοινές σε όλους. Μια ιστορία για το πώς ζει ο άνθρωπος και πώς τελικά πεθαίνει. Ας πούμε μια ιστορία… για αρχάριους…
Συγγραφέας: Τάσος Φούντογλου
Εκδόσεις:Υδροπλάνο, 2019
Σελίδες:460 σελ.
ISBN 978-618-5453-03-9
Τιμή € 14,31

ΑΖΟΥΡΟ: Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ
Ο Αζούρο είναι ένας αξιολάτρευτος μικρός γαλάζιος δράκος. Τα άλλα δρακάκια στο σχολείο, όμως, τον κοροϊδεύουν καθημερινά, επειδή ο Αζούρο είναι ένας δράκος αλλιώτικος: σε αντίθεση με τους άλλους δράκους, τα φτερά του έχουν ένα αστραφτερό γαλάζιο χρώμα και τα ρουθούνια του δε βγάζουν φωτιές αλλά νερό…
Διωγμένος και απογοητευμένος από όλους, ο Αζούρο αναγκάζεται να φύγει, να πετάξει μακριά, στο άγνωστο, όπου θα ανακαλύψει ότι κάπου αλλού η διαφορετικότητά του μπορεί να γίνει η δύναμή του!
Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα – Σαμπατάκου
Εκδόσεις: Σαββάλας, 2019
Σελίδες:32 σελ.
ISBN 978-960-493-657-1,
Τιμή € 8,01

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΝΥΚΤΟΒΙΩΝ ΖΩΩΝ
Εδώ θα μάθεις πώς διαφορετικά είδη ζώων μετατρέπουν το σκοτάδι σε ένα μοναδικό υπερθέαμα γεμάτο ζωή! Στο τέλος του βιβλίου θα βρεις ειδικό αφιέρωμα στα πλάσματα της νύχτας που ξεπήδησαν μέσα από αρχαίες δοξασίες και λαϊκούς θρύλους.
Επιμέλεια: Jose Manuel Serrano, Παναγιώτης Παφίλης
Εκδόσεις: Susaeta, 2020
Σελίδες:176 σελ.
ISBN 978-960-617-190-1,
Τιμή € 13,50