Για να ενεργοποιήσετε την έκπτωση αναφέρετε ότι είδατε το άρθρο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Manhattan Beach
“Θα πάµε να δούµε τη θάλασσα”.
Νέα Υόρκη, 1934. Η δωδεκάχρονη Άννα Κέρριγκαν συνοδεύει τον πατέρα της στην επίσκεψη στο σπίτι του Ντέξτερ Στάυλς, ο οποίος, απ’ ό,τι φαίνεται, µπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση της οικογένειάς της. Η θάλασσα που εκτείνεται πέρα από το σπίτι καθώς και το φορτισµένο µυστήριο που υπάρχει ανάµεσα στους δύο άντρες τη µαγεύουν.
Χρόνια αργότερα, ο πατέρας της έχει εξαφανιστεί και η χώρα βρίσκεται σε πόλεµο. Η Άννα δουλεύει στο ναυπηγείο του Μπρούκλυν. Οι γυναίκες µπορούν να κατέχουν θέσεις εργασίας που κάποτε ανήκαν στους άντρες, µιας και εκείνοι τώρα βρίσκονται µακριά. Γίνεται η πρώτη δύτρια, επάγγελµα κλειστό και επικίνδυνο, δουλεύοντας στις επισκευές των πλοίων που θα βοηθήσουν την Αµερική να κερδίσει τον πόλεµο. Ένα βράδυ, συναντά τυχαία τον Ντέξτερ Στάυλς και συνειδητοποιεί πόσο µπερδεµένη πρέπει να ήταν η ζωή του πατέρα της…
Συγγραφέας: Jennifer Egan
Μετάφραση: Μαρία Φακίνου
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη, 2019
Σελίδες:589 σελ.
ISBN 978-960-16-8255-6,
Τιμή € 18,81

ΝΥΣΤΑΓΜΕΝΟ ΤΕΡΑΤΑΚΙ
Πώς θα καταφέρει το Νυσταγμένο Τερατάκι να απαλλαγεί από τις αϋπνίες;
Πώς θα μάθει να κοιμάται στο κρεβατάκι του τη νύχτα; Και γιατί αναστατώνει μια ολόκληρη πόλη;
Το Νυσταγμένο Τερατάκι θα μπλέξει σε μια ξεκαρδιστική περιπέτεια παρέα με τη Νεφέλη, τη νέα του φίλη!
Μια ιστορία που μιλά για την ωφέλεια του βραδινού ύπνου στην ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και για την αξία της φιλίας, της συγγνώμης, της επικοινωνίας.
Συγγραφέας: Κατερίνα Μαρκαδάκη
Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης
Εκδόσεις:Διόπτρα, 2019
Σελίδες:32 σελ.
ISBN 978-960-605-898-1,
Τιμή € 8,91

ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙΣ
Μια περιπλάνηση από το 1950 μέχρι τις μέρες μας. Aπό τον Ταΰγετο στο Βανκούβερ, στην Αθήνα, στο Ανατολικό Βερολίνο, στην Κούβα, στη Βουδαπέστη, στη Μοζαμβίκη, στην πρωτεύουσα του Κονγκό Κινσάσα και τέλος στο Αιγαίο.
Κάθε αγάπη και ένας σταθμός. Κάθε αγάπη και μια ιστορία. Πολλές πατρίδες και ασίγαστοι πόθοι.Ο μεγάλος του πόθος η ελπίδα για το αύριο. Ο μεγάλος του πόθος ο άνθρωπος. Μια πορεία με ελπίδες, έρωτες, διαψεύσεις, ανατροπές και συγκρούσεις.
Ένας ασυμβίβαστος πρωταγωνιστής, που μάχεται για τη ζωή τη δική του και των άλλων. Θα δικαιωθεί; Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα-ποταμός!
Εκδόσεις: Νίκος Σκορίνης
Εκδόσεις:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2019
Σελίδες:608 σελ.
ISBN 978-960-14-3505-3,
Τιμή € 15,30