ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΤΥΛΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ  ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΣΤΟ 2018, ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΤΗ ΔΟΤΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ!

– Ο Πρόεδρος του Συλλόγου για τους νέους συμβατούς δότες και τις δωρεές ζωής που προχωρούν!

Συνεχίζει να φέρνει χαρούμενες ειδήσεις και στην  καινούρια χρονιά ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης “Γέφυρα Ζωής”, μιας και η πολύ μεγάλη και κοπιαστική ενημερωτική καμπάνια στην οποία επιδίδεται χρόνια τώρα, φέρνει καρπούς! Το 2017 έκλεισε με είκοσι (20) συμβατούς δότες μυελού των οστών και τα καλά νέα συνεχίζουν να έρχονται μιας και η αυγή του 2018 φέρνει κι άλλες χαρμόσυνες ειδήσεις! Μια νέα κοπέλα από το Τσοτύλι, που έγινε δότρια μυελού τον οστών το 2016, βρέθηκε πρόσφατα συμβατή, με έναν συμπολίτη μας που πάσχει από λευχαιμία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε και άλλη συμβατή δότρια, μια νέα κοπέλα από το Αμύνταιο! Ο Σύλλογος σπάζοντας για ακόμη μια φορά τα στατιστικά όχι μόνο περιφερειακά αλλά και πανελλαδικά, αποδεικνύει πως με τη σκληρή δουλειά και μόνο έρχονται θετικά αποτελέσματα, προσφέροντας ζωή σε συμπολίτες μας μέσω των δεκάδων εξορμήσεων που κάνουν σε ετήσια βάση τα μέλη της γέφυρας ζωής.

Μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο  Θεόδωρος Τσαουσίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης “Γέφυρα Ζωής” αναφέρθηκε στην ενημερωτική καμπάνια του συλλόγου, που φέρνει καρπούς, αλλά και στο νέο κορίτσι από το Τσοτύλι που βρέθηκε ως η 21η συμβατή δότρια μυελού των οστών. “Ευτυχώς μπαίνει με το καλό πόδι το 2018. Η πρώτη θετική ανακοίνωση ήρθε από το Τσοτύλι, ωστόσο η κοπέλα είναι έγκυος και δεν μπορεί να δώσει μόσχευμα, αλλά θα δώσει βλαστοκύτταρα από το μωρό της όταν γεννηθεί. Δεν μπορεί να το πιστέψει ούτε η ίδια , συγκινούμε από τη φωνή τους, όπως η Ελένη, τώρα, που συγκινήθηκε γιατί δεν μπορεί να δώσει τώρα μόσχευμα, επειδή είναι έγκυος, ενώ έξι μήνες πριν θα μπορούσε να δώσει μόσχευμα και να σώσει έναν συμπολίτη μας! “, λέει με συγκίνηση ο κ. Τσαουσίδης.

Ο κάθε συμβατός δότης μπορεί να δώσει ελπίδα ζωής στον άνθρωπο με τον οποίο βρέθηκε συμβατός , και βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου! Αυτές οι καθημερινές αφορμές δίνουν τη δύναμη στο σύλλογο ώστε να συνεχίζει την πολυσχιδή και σημαντική δράση του! Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε και για δεύτερο συμβατό δότη μυελού των οστών από την περιοχή μας. Πρόκειται για ένα νέο κορίτσι, από την Κέλυ Αμυνταίου Φλώρινας , που ωστόσο δεν έχει ακόμη ενημερωθεί (αυτό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα, οπότε και θα ανακοινωθεί το όνομά της). Ήδη ο προηγούμενος συμβατός δότης, ανώτατος αξιωματικός στο επάγγελμα, προχωράει στη διαδικασία και μέσα στην εβδομάδα θα δώσει το μόσχευμα , ενώ ένας ακόμη συμβατός δότης, ο Γιάννης από το Αντίγονο θα προχωρήσει και αυτός στη δωρεά.
Πρόκειται για πολύ θετικά μηνύματα, και όπως λέει ο κ. Τσαουσίδης, μέσα από τα κατορθώματα του συλλόγου δίνονται ελπίδα σε ασθενείς! Εντωμεταξύ, συνεχίζονται με επιτυχία οι εξορμήσεις σε καφέ και άλλους χώρους, στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο. Στην Πολύχνη Θεσσαλονίκης πρόσφατα η “Γέφυρα Ζωής” συγκέντρωσε πάνω από 500 δείγματα, για περισσότερες από 12 ώρες σε μια μεγάλη εξόρμηση. Ακολούθησαν κι άλλες εξορμήσεις, σε καφέ της Θεσσαλονίκης, με την Ιωάννα, μια δότρια που έδωσε ήδη μόσχευμα να βρίσκεται κοντά στον κόσμο και να εξηγεί πόσο εύκολη είναι η διαδικασία δωρεάς. Οι εξορμήσεις του συλλόγου συνεχίστηκαν και σε αθλητικό σύλλογο στον Εύοσμο, συλλέγοντας μέσα σε τρεις ημέρες σχεδόν 1500 δείγματα από δωρητές!
Πλέον η ενημέρωση των εθελοντών γίνεται σε χώρους όπως τα καφέ, ή αθλητικούς χώρους, με τον κ. Τσαουσίδη να λέει πως πρέπει να το τολμούν οι επιχειρηματίες, οργανώνοντας ανάλογες εξορμήσεις  προς όφελος της κοινωνίας! “Εμείς οι ίδιοι είμαστε που θα χρειαστούμε ένα μόσχευμα, μάλιστα και στο Δ.Σ. του συλλόγου υπάρχει περιστατικό που χρειάζεται μόσχευμα”, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσαουσίδης.

Πλέον, ο σύλλογος κάνει πάνω από 40 αιμοδοσίες το χρόνο, ενώ έχει λάβει άδεια από το Υπουργείο Παιδείας για να κάνει ομιλίες στα σχολεία της περιοχής, κάνοντας ενημέρωση σε μαθητές! Η χρονιά προβλέπεται πλούσια για το σύλλογο, που δεν τα παρατάει και καθημερινά καλεί εθελοντές να πλαισιώσουν εθελοντικά τη “Γέφυρα Ζωής”.

Β.Σ.