Καταρχάς, εγώ η Βίκυ Σιαλβέρα και η οικογένεια μου θα θέλαμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας, στην κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου που ξεκίνησε η υπηρεσία του προσωπικού βοηθού για τα άτομα με αναπηρία (πιλοτικά) και κατόπιν καθολικά σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Μια καινοτόμα υπηρεσια για τις ανάγκες των αναπηρων που ανέδειξε ορθώς ο πρωτοποριακός αποτελεσματικός Γενικος Γραμματέας κοινωνικης Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης Φτώχειας κ.Γιώργος Σταματης και έτσι εντάχθηκε στην προσωπική του προεκλογική αντζεντα του πρωθυπουργού καθώς και ο Ευρωβουλευτής κ.Κυμπουροπουλος.

Αλλά φυσικά θέλουμε να συγχαρούμε& να ευχαριστήσουμε και τον ΕΞΑΙΡΕΤΟ -ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη που κάνει πράξεις ΟΛΕΣ τις προεκλογικες δεσμεύσεις του παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΛΩΤΟ, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ-ΑΝΑΠΗΡΟ για αυτό και ξεχωρίζει και θα είναι ξανά Πρωθυπουργός της ΕΛΛΑΔΑΣ.

Σήμερα 29/4/2022 πρότεινα στην κα Υφυπουργο Δόμνα Μιχαηλιδου που βρέθηκε στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με πολύ ενσυναίσθηση και με πολύ σεβασμό στο εργο και την χάραξη των πολιτικών της το έξης για τους συναναπήρους της περιφέρειας χωρίς υποστηρικτικό περιβαλλον με βάση αυτά που δήλωσε ο Πρωθυπουργό μας στα εγκαίνια Λιβέρα Κοζανης στις 6/4/2022,
1)Να είναι η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η πρώτη περιφέρεια που θα επεκταθεί η πιλοτική εφαρμογή του προσωπικού βοηθού (απολιγνιτοποιήση-θέσεις εργασιας-νεο επάγγελμα ) και
2)ότι θα δώσει ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ – μόλις αντιλήφθηκε την κατεπείγουσα οικογενειακή αναγκη μας (2 άτομα με βαριά αναπηρία 80% και άνω εκ γεννήτης -με θανόντα πατέρα -65 ετων μητέρα με καρκίνο) όσο γίνεται πιο άμεσα.

ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Να διορθωθεί βασική παράλειψη του προγράμματος του προσωπικού βοηθού.

Δεν βάζει εξαρχής από την αίτηση προτεραιοποίηση κάποιων βασικών κοινωνικών κριτηρίων από την αίτηση του υποψηφίου ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ αποκλείοντας εμάς που είμαστε βάρια αναπηροι ένα βήμα πριν την ιδρυματοποίηση και εκτος Αττικής.

Ο τυχαίος αλγόριθμος δεν εξασφαλίζει την λήψη της υπηρεσίας για τους δικαιούχους που το έχουμε άμεση αναγκη και δεν εκπληρώνει έναν από τους βασικούς στόχους της υπηρεσίας του ΠΒ της μη ιδρυματοποιηση και της στρατηγικής της αποϊδρυματοποίησης.

Άρα ζητάμε άμεσα τροποποίηση της ΚΥΑ της αριθμ. 28458/2022

Κατα εξαίρεση -Κατεπείγουσες περιπτώσεις ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ για αποφυγή ιδρυματοποίησης των αναπήρων.

Ο προσωπικός βοηθος είναι το μοναδικό εργαλείο (με εξασφαλισμένους χρηματικούς πόρους) για την μη ιδρυματοποίηση των αναπήρων των βαριά αναπήρων όταν δεν υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον.

Θα πρέπει να εφαρμοστεί επομένως από την πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος πριν τον Ιανουαρίου του 2023 και ΣΙΓΟΥΡΑ στην δεύτερη φάση (ελάχιστες περιπτώσεις 100 -150 άτομα πανελλαδικά άρα μπορεί να γίνει υποστήριξη και επιχειρησιακός σχεδιασμός προς ένταξη μας-επιτροπές σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη)

Η μια μέρα αναμονής είναι η ημέρα ισως της ιδρυματοποίηση μας.

Και φυσικά στην δεύτερη φάση η πρώτη επέκταση φάση του ΠΒ να υλοποιηθεί ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (όπως υπάρχει δημόσια η δέσμευση από τον Πρωθυπουργό μας-λόγω ρήτρας δίκαιης μετάβασης)

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω από τα βαθύ της καρδιάς μου τον ΑΞΙΟ Περιφερειάρχη μας, Γιώργο Κασαπίδη. Aλλά και τον ΕΞΑΙΡΕΤΟ Βουλευτή Κοζανης Στάθη Κωνσταντινιδή που είναι δίπλα στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και κυρίως στα άτομα με αναπηρία μέσω συνεχών σθεναρών και αποτελεσματικών διεκδικήσεων με στόχο την ορατότητα μας και την συμπερίληψη μας.

Με καθαρούς, νέους, αποτελεσματικούς θεσμικούς ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ για το μέλλον που δικαιωματικά μας ανήκει ως ΑΝΑΠΗΡΟΙ χωρις διακρίσεις και αποκλεισμούς γιατί κανεις δεν πρεπει να πίσω.