Στην τακτική ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόρδα της Τρίτης 24 Μαρτίου για την εξέλιξη την πανδημίας του κορωνοϊού λόγος έγινε για την 41χρονη από την Καστοριά που κατέληξε σήμερα από τη νόσο. Ένα περιστατικό που, όπως αναφέρθηκε, έμεινε σπίτι, πέθανε σπίτι και ακολούθως διαγνώστηκε από τον ιό.

“Είναι μεγάλης σημασίας για τους ανθρώπους που μένουν σπίτι να έχουν επικοινωνία με το γιατρό τους” σημείωσε ο κ. Τσιόρδας, ειδικά εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση της 41χρονης ανέφερε ως υποκείμενο νόσημα το χρόνιο αναπνευστικό νόσημα, που , όμως, δεν είχε ακόμα επιβεβαιώσει. Συνέχισε τονίζοντας τη σημασία του ρόλου του γιατρού που με την παρέμβαση του θα καθορίσει την εξέλιξη της νόσου.

“Δεν είναι μη αναμενόμενο”, υπογράμμισε, σε μία νόσο που είναι θανατηφόρα στο 15% των ανθρώπων άνω των 80 ετών να έχουμε και ένα ποσοστό θανάτων σε νεαρότερες ηλικίες, κάνοντας ένα παραλληλισμό και με την πανδημική γρίπη.

“Δεν υπάρχει ανοσία σε κανέναν μας”, τέλος, επέστησε την προσοχή, αναφερόμενος για άλλη μια φορά στη σημασία του “Μένουμε Σπίτι”.

Φ.Μ.