Η Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ, θα είναι μια εκ των βασικών ομιλητών, στο 1ο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση και την Ενέργεια, που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η έναρξη του οποίου θα λάβει χώρα το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2022, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,  στα Κοίλα Κοζάνης.

Η παρουσία της κ. Σδούκου θεωρείται πολύ σημαντική, μιας και ως συντονίστρια του έργου για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, αποτελεί το σημείο αναφοράς ανάμεσα στους εμπλεκόμενους συναρμόδιους φορείς και βρίσκεται πίσω από τη μεγάλη και πετυχημένη προσπάθεια που έχει ως στόχο για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας, η ηλεκτροκίνηση να οριοθετηθεί σε ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο, ενισχύοντας τα κίνητρα που θα προσφερθούν σε όσους επιλέξουν στις μέρες μας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ποια βήματα έχουν γίνει μέχρι τώρα; Ποιο το φιλόδοξο πρόγραμμα του Υπουργείου Ενέργειας για την περαιτέρω ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα;

Για αυτά και πολλά άλλα, εν μέσω των μεγάλων αλλαγών που επιφέρει ο ηλεκτρισμός στην παγκόσμια αυτοκίνηση, αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η ομιλία της κ. Σδούκου, μιας και η Ελλάδα μπαίνει πλέον για τα καλά στο «τραίνο» της ηλεκτροκίνησης.

Το Συνέδριο θα μεταδοθεί και διαδικτυακά από: https://www.greenmobility-uowm.gr & τη σελίδα του πανεπιστημίου στο Facebook.

Επιπλέον, παράλληλα με τις δράσεις του Συνεδρίου, θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος με την παρουσίαση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ποδηλάτων και σκούτερ.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Υποστηρίζεται από την ΔΕΔΔΗΕ το Πράσινο Ταμείο, το ΕΒΕ Κοζανης, την εταιρεία nrg, την Protergia Charge, την chargespot της watt & volt , την εταιρεία ενέργειας kiefer,  την MC CHARGES, την KATAKIS AUTOGROUP και την ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α.Ε.

Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ 3  και ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Σημειώνεται πως η είσοδος στο Συνέδριο, όλες τις ημέρες λειτουργίας του θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, ενώ παράλληλα θα διατίθεται και ελεύθερο πάρκινγκ για τους επισκέπτες.