Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη τηλεσυνάντηση των βουλευτών και του περιφερειάρχη με τον Υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής. Το αίτημα όπως εκφράστηκε ήταν ξεκάθαρο διατυπωμένο για την εφαρμογή και μόνο του νόμου .

Ο υπουργός σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos έδειξε προβληματισμένος για την αναζήτηση των πόρων όταν η ΔΕΗ έχει ξεκαθαρίσει την θέση της και δε δεσμεύεται να βάλει το 50% των χρημάτων. Η περίπτωση να έρθουν από εθνικούς πόρους και τα 130 εκ επίσης δεν φαντάζει δυνατή με την πανδημία σε εξέλιξη.

Συζητήθηκε η τμηματική μόχλευση ποσών από το Πράσινο Ταμείο ή άλλες πηγές, μιας και το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης έχει συγκεκριμένο σκοπό και δεν φαίνεται δυνατό να εξοικονομηθούν πόροι από εκείνο. Στην κουβέντα μπήκε και η αναβάθμιση του χωριού κάτι που επίσης απαιτεί πόρους και αν αυτοί είναι ισοδύναμοι, η μετεγκατάσταση είναι σίγουρα η καλύτερη λύση για την Ακρινή.

Οπότε οι κάτοικοι θα είναι και πάλι σε αναμονή αναμένοντας τις κινήσεις του Υπουργού για αναζήτηση πόρων χωρίς επίσημη ενημέρωση.

Ιωάννα Παπαδημητρίου