Η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου αναφέρει στο ιστολόγιό της για το Νυμφαίο Φλώρινας:
“Να πω εδώ ότι αν οι κάτοικοί του δεν αποφάσιζαν να κάνουν μια προσπάθεια αναδημιουργίας του χωριού δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα!
Βρήκαν χρηματοδότες, ευαισθητοποίησαν και άλλους συντοπίτες τους και κατάφεραν να ξαναχτίσουν πολλά από τα ερειπωμένα σπίτια, να ανακαινίσουν τα παλιά αρχοντικά, να διαμορφώσουν τα περίτεχνα καλντερίμια και να δημιουργήσουν μερικούς σπουδαίους ξενώνες, αφού για να έχει ζωή ο τόπος θα έπρεπε οι άνθρωποι να έχουν κίνητρο για να μείνουν, θα έπρεπε να έχουν, δηλαδή επαγγελματική προοπτική.
Έτσι από το 1990 κι έπειτα το χωριό έχει αναγεννηθεί και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς αλλά και απόλυτο σεβασμό στην παράδοση και στο περιβάλλον. Ο ήπιος τουρισμός δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας και αύξησε το οικογενειακό εισόδημα.
Την ανάπτυξη του Νυμφαίου βοηθά και η σύγχρονη υποδομή σε εγκαταστάσεις ηλεκτρισμού, αποχέτευσης, ύδρευσης, λιθόστρωτοι δρόμοι κι μια σειρά από άλλα έργα όπως υπαίθριος σταθμός αυτοκινήτων, περιφερειακή οδός κυκλοφορίας, γήπεδα, μονοπάτια για ιππασία – περίπατο κ.ά.
Στο χωριό λειτουργούν επίσης:
Συνεδριακό κέντρο.
Ιππικός όμιλος.
Ο αστικός συνεταιρισμός γυναικών “Η Νύμφη” (που παράγει και πουλά παραδοσιακά προϊόντα)
Το ευρωπαϊκό κέντρο προστασίας της καφέ αρκούδας “Ο Αρκτούρος”
Πέντε παραδοσιακοί ξενώνες
Εστιατόρια
Κοινοτική επιχείρηση τουριστικής ανάπτυξης κ.ά.
Με χαρακτηριστικά παραδοσιακά λιθόστρωτα δρόμακια.
Σήμερα η ανάπτυξη συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και οι εποχές που το χωριό απειλούνταν από την ερήμωση και την εγκατάλειψη μοιάζουν μακρινές. Το 2000 μάλιστα τιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη διάκριση της αναγέννησης χωριού.
Υποδέχεται κάθε χρόνο 50.000 επισκέπτες και έχει εξελιχθεί πλέον σε δημοφιλή τόπο αναψυχής.



















