Το ΕΒΕ Κοζάνης θέλοντας να ενημερώσει τα μέλη του, τους επιχειρηματίες και τους απλούς πολίτες για τις αλλαγές που έγιναν στο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, διοργάνωσε ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον Αντώνη Μουζάκη φοροτεχνικό και αντιπρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών με τίτλο ‘Επίκαιρα θέματα Φορολογικού και Ασφαλιστικού Ενδιαφέροντος ΜμΕ’ .

Ο επιμελητής οικονομικών του ΕΒΕ Κοζάνης Νίκος Σαρρής, αφού αναφέρθηκε στις αλλαγές σε βάρος των φορολογουμένων όλων των κατηγοριών και κυρίως των επαγγελματιών τόνισε ότι «το ΕΒΕ Κοζάνης πήρε αυτήν την πρωτοβουλία σαν υποχρέωση που έχει να ενημερώσει τα μέλη του καλώντας έναν από τους πιο αξιόλογους και έγκριτους φοροτεχνικούς. Η σημερινή εκδήλωση πιστεύω πως θα είναι πάρα πολύ χρήσιμη».

Από την πλευρά του  ο φοροτεχνικός και αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών Αντώνης Μουζάκης, αναφέρθηκε σε θέματα φορολογίας, ασφαλιστικών και  σε θέματα που αφορούν τις εισφορές των επιχειρήσεων «πλέον με τον νόμο 4387 οι συνθήκες είναι τέτοιες που δυστυχώς δεν επιτρέπουν στον επιχειρηματικό κόσμο να κάνει όνειρα, αφού το πλαίσιο που έχει στηθεί φέρνει μεγάλες επιβαρύνσεις». Τόνισε «θέλω να πιστεύω πως τόσο οι δικοί μας κρατούντες όσο και οι ξένοι με τέτοιου είδους μοντέλα θα οδηγήσουν την χώρα σε πλήρη μαρασμό».

Ο κ. Μουζάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην μη έκδοση αποδείξεων «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το ‘παιχνίδι’ έχει αλλάξει και είναι ιδιαιτέρως αυστηρό το πλαίσιο τόσο από την άποψη των ποινών, όσο και από την άποψη ότι από εδώ και στο εξής με την ένωση του περιουσιολογίου και την αυτόματη  ανταλλαγή πληροφοριών το υπουργείο οικονομικών θα έχει στη διάθεσή του τρομερά όπλα προκειμένου να διαπιστώσει ποιος έχει προβεί σε παράνομες ενέργειες- απόκρυψη εισοδημάτων- καλό θα είναι τέτοιους είδους ενέργειες να τις ξανασκεφτούν».

Στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΕΒΕ Κοζάνης στο εκθεσιακό κέντρο των Κοίλων παρευρέθηκε αρκετός κόσμος παρά τις έντονες καιρικές συνθήκες.

M.B.