Δεν έχουν ούτε το σθένος αλλά ούτε και τη βούληση να απαιτούσαν ή να πρότειναν έστω, να άλλαζε η ώρα και από τις 18:00 να πήγαινε όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Από ότι φαίνεται δεν έχουν ούτε και τη βούληση να αναλάβουν ακόμη και τώρα τις όποιες ευθύνες τους αναλογούν.

Και στην απέναντι πλευρά, βρίσκεται ένας κόσμος που έχει κουραστεί, ένας κόσμος που κοιτάει σαστισμένος, που κοιτάει να ακούσει τρομαγμένος τις νέες δημοσιογραφικές πληροφορίες που αφορούν την περιοχή μας, και ένας κόσμος που βλέποντας στην πράξη πια όλα αυτά τα μέτρα, αδυνατεί να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή μας και για ποιο λόγο μας συμπεριφέρονται έτσι.

Αυτός ο κόσμος όμως δεν είναι απλά ένας ανώνυμος κόσμος. Είναι ο κόσμος της Κοζάνης που εναπέθεσε τις ελπίδες του σε κάποιους για να τους εκπροσωπούν, να τους στηρίζουν, να τους συμπαραστέκονται, να προσπαθούν να τους βρίσκουν λύσεις.

Ε λοιπόν κύριοι αυτόν τον κόσμο όπου εσείς οι ίδιοι με την αδυναμία της επιβολής μιας πρότασης, τον έχετε καταντήσει να ζει τους τελευταίους μήνες σε απόγνωση, έχοντας ο καθένας από αυτούς αποκομίσει τα δικά του προσωπικά, οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα. Αυτός ο κόσμος κλείνεται μέσα στα σπίτια του από τις 18:00 δίχως επαρκή δικαιολογία τη δεδομένη πλέον χρονικά στιγμή με μοναδική παρέα την απελπισία του. Η ΠΕ Κοζάνης έχει μετατραπεί σε σύγχρονη σπιναλόγκα και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο πλέον.

Η περιφέρεια και ο περιφερειάρχης χωρίς σχέδιο και δίχως να μπορεί να σηκώσει ένα τηλέφωνο αλλά και οι βουλευτές που κάνουν πως δεν ακούν. Και ρωτάω ξανά. Τελικά υπάρχει κάποιος να σηκώσει το τηλέφωνο και τεκμηριωμένα να πει κάτω στην Αθήνα πως ρε παιδιά αφού τα κρούσματα μειώνονται αλλάξτε το αυτό με τις 18:00 η ώρα να ανέβει και λίγο η ψυχολογία των ανθρώπων μας; Υπάρχει κάποιος από εδώ να πάρει τηλέφωνο να το κάνει;;

Όχι δεν υπάρχει. Και αυτό είναι και το πρόβλημα μας τελικά.

Το αφήγημα της ατομικής ευθύνης επίσης πιο πολύ εξοργίζει παρά παραδειγματίζει. Άρα αρχίζουν να γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Στην πιο δύσκολη στιγμή για την περιοχή μας, είμαστε μόνοι μας στο έλεος του Θεού και των οικονομικών μας προβλημάτων…