Για την άσχημη περιπέτεια που έζησε βιώνοντας από πρώτο χέρι την επίθεση του 45χρονου με το τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών Δυτ. Μακεδονίας κ. Ηλίας Ζουμπούλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα και τη Ρίτσα Μπιζόγλη.

Το κράτος, το σύστημα και τους υπαλλήλους έβριζε ο δράστης κατά την επίθεση

“Αίματα, ουρλιαχτά και πανικός” ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε για να περιγράψει το αποτρόπαιο περιστατικό. Τίποτα δεν προμήνυε τη δράση του 45χρόνου ο οποίος εισήλθε στη ΔΟΥ αφήνοντας τα στοιχεία του στην είσοδο και έχοντας ένα σάκο, ενώ κρατούσε και ένα φάκελο πιθανώς για να μη κινήσει υποψίες, όπως ανέφερε ο κ. Ζουμπούλης. Συνεχίζοντας την περιγραφή σημείωσε πως ο δράστης ανέβηκε στο 2ο όροφο, μπήκε στο χώρο των γραφείων και ο υπάλληλος του είπε :”Συγγνώμη κύριε, θα εξυπηρετηθείτε από τη θυρίδα”. Τότε έβγαλε το σάκο και ενώ οι υπάλληλοι περίμεναν να βγάλει χαρτιά εκείνος έβγαλε το τσεκούρι και άρχισε να χτυπά. Αφού ξεκίνησε να χτυπά, από κει κ πέρα, άρχισε να βρίζει το κράτος, το σύστημα και τους υπαλλήλους, ενώ μέχρι τότε δεν είχε πει κάτι. Ο ίδιος έφυγε ακούγοντας μια φωνή να λέει “φύγετε έρχεται κατά πάνω μας”. Το ότι αποφεύχθηκε χειρότερη κατάληξη της υπόθεσης αναγνωρίζει πως οφείλεται στην παρέμβαση του διευθυντή της ΔΟΥ κ. Ποδιώτη που με τη βοήθεια ενός ακόμα υπαλλήλου τον ακινητιποίησαν.

Ο έλεγχος των τσαντών ως μέτρο ελέγχου για την είσοδο στην εφορία

“Είδα το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και έπαθα την πλάκα μου” δήλωσε χαρακτηριστικά δείχνοντας πως ακόμα είναι υπό την επήρεια του σοκ. Επεσήμανε ακόμα την ανάγκη να παρθούν μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή δε γίνεται κάποιος έλεγχος σε όσους εισέρχονται στο κτίριο. Ο έλεγχος των τσαντών θα ήταν ένα μέτρο, το οποίο αντιμετωπίζεται θετικά από τους αρμόδιους, όπως και άλλα που αναμένεται να ληφθούν.

Φ.Μ.