Η λιγνιτική μονάδα 3 της Μεγαλόπολης έχει κλείσει οριστικά , έχει τεθεί εκτός συστήματος από τον Μάρτιο του 2021. Ουσιαστικά έχει να λειτουργήσει αρκετούς μήνες πριν. Το προσωπικό μετατέθηκε στην μονάδα 4 , οι αυλές λιγνίτη άδειασαν. Ο διαχειριστής του συστήματος ΑΔΜΗΕ είχε κάνει γνωστό στην ΔΕΗ ότι η μονάδα 3 της Μεγαλόπολης δεν πρέπει να κλείσει πρόωρα για λόγους ευστάθειας. Η ΔΕΗ και η Κυβέρνηση την έκλεισαν.

Η μονάδα 3 της Μεγαλόπολης εμφανίζεται ξαφνικά να μπαίνει σε λειτουργία σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου στις 8 το πρωί.

Πως να το πει κανείς; κακόγουστο αστείο; Πρωταπριλιάτικο ψέμα;

Η απολιγνιτοποίηση και οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης ανατρέπονται στην πράξη και οι πολιτικοί σχεδιασμοί πηγαίνουν περίπατο.

Λόγω καύσωνα το ηλεκτρικό σύστημα δεν μπορεί να σταθεί με αποφάσεις που πάρθηκαν χωρίς προετοιμασία και χωρίς να έχουν την παραμικρή λογική. Τώρα μαζεύουμε όσους εργαζόμενους βρούμε για να την ξεκινήσουμε άρον-άρον! Η μονάδα 3 ξεκινάει γιατί δεν υπάρχουν λύσεις, δεν υπάρχουν εφεδρείες. Αρκεί η ζέστη και μια βλάβη να βυθίσει την Ελλάδα της απολιγνιτοποίσης του 2021 στο σκοτάδι. Ο υπουργός κ. Σκρέκας ζητάει από τους πολίτες να μην καταναλώνουν άσκοπα ρεύμα!! και κάνει έκτακτες συσκέψεις.

Αρκετό καιρό τώρα η ηλεκτροδότηση της χώρας στηρίζεται στα υδροηλεκτρικά που τα έχουμε αδειάσει, στις εισαγωγές που τις πληρώνουμε με συνάλλαγμα, στον λιγνίτη που είναι ακριβός. Όμως οι μονάδες αερίου δίνουν τώρα με την κρίση τιμές μεγαλύτερες από τον λιγνίτη, αφού οι ιδιώτες περιμένουν να βγάλουν τρελό κέρδος την ώρα της κρίσης.

Στο μόνο που δεν μπορεί να στηριχθεί το σύστημα , είναι στις ανεμογεννήτριες αφού δεν φυσάει, και στα φωτοβολταϊκά το βράδυ. Αυτά είναι μόνο για να λαμβάνει η Κυβέρνηση αποφάσεις για επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos η μονάδα θα ξεκινήσει σε 1 ώρα.

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr