Μεγαλώνοντας συνειδητοποιεί κάνεις πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχεις. Η ενεργητική συμμετοχή έναντι της παθητικής αποχής είναι ίσως ο δρόμος ώστε να συμβάλλουμε στην απαραίτητη εξέλιξη και στην πρόοδο.

Για πρώτη φορά, θα συμμετέχω αύριο με την ψήφο μου στις εκλογές ανάδειξης αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Οι δυσκολίες λόγω της πανδημίας δεν πρέπει να αποτρέψουν τον κόσμο να ανταποκριθεί.

Ο ευρύτερος χώρος της κέντρο αριστεράς έχει ανάγκη από μια παράταξη καθαρά αυτόνομη, μακριά από τις 《ενοχικές πλάτες του παρελθόντος, με μοντέρνα άποψη ,και μακριά από λαϊκισμούς, για τα σύγχρονα παγκόσμια προβλήματα, όπως η περιβαλλοντική-ενεργειακή κρίση, τα νέα δεδομένα στην απασχόληση, το μεταναστευτικό κλπ.

Η ανανέωση μπορεί για κάποιους να μην είναι πανάκεια, όμως και η εμμονή σε πρόσωπα δοκιμασμένα που έχουν ήδη διαγράψει τον κύκλο τους πιθανόν θα επιφέρει την οριστική καταστροφική συρρίκνωση.

Η κρίσιμη συγκυρία σε εθνικό επίπεδο προσδίδει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στις αυριανές εκλογές και σε αυτές της επόμενης εβδομάδας. Η ισχυροποίηση της παράταξης του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ είναι ζήτημα εθνικό συμβάλλοντας στην εξέλιξη και των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων.

Πηγή: Μάρας Ζήσης-Δημοτικός σύμβουλος