Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κοζάνης ενέκρινε την υπαγωγή και ένταξη πρόσληψης προσωπικού μέσω του «Προγράμματος επιχορήγησης μακροχρόνιων ανέργων για την απασχόληση ηλικίας 55-67 ετών» επτά (7) θέσεων εργασίας, στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ειδικότητας Γενικών Καθηκόντων, κλάδου ΥΕ.

1. Ποσό επιχορήγησης

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως. Στο μισθολογικό και
μη μισθολογικό κόστος συμπεριλαμβάνονται οι συνολικές ακαθάριστες πραγματικές
μηνιαίες αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη.

2. Διάρκεια προγράμματος

Για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων, η διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα (12), ύστερα από αίτηση που θα υποβάλλει ο δικαιούχος εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη του αρχικού 12μηνου απασχόλησης.

3. Ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι είναι άτομα ηλικίας 55 έως 67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών και να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους, αντίστοιχα κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2.