Η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για την αποστολή συστοιχίας πυραύλων “Πάτριοτ”, καθώς και προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στο βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς από την Ανατολική Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα έως τον Περσικό Κόλπο και παραπέρα, με θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες ιμπεριαλιστικές αποστολές, στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα, σε όλη την υδρόγειο. Φανερώνει τις ακόμη μεγαλύτερες και επιθετικές δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής αστικής τάξης.

Καταρρέει ο μύθος που καλλιέργησε η κυβέρνηση της ΝΔ κι από κοντά και τα άλλα αστικά κόμματα ότι η υπογραφή της διμερούς Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνδρομής μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας το προηγούμενο διάστημα ή η συμμετοχή της Ελλάδας στα τριμερή και πολυμερή σχήματα συνεργασίας με χώρες τις περιοχής και υπό την εποπτεία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ συμβάλλουν στην ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η «Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας» αναπτύσσεται στο πλαίσιο του ΑμερικανοΝΑΤΟϊκού σχεδίου «Integrated Air and Missile Defence Concept» (IAMD Concept), ενισχύοντας την αντιαεροπορική – αντιπυραυλική ικανότητα της Σαουδικής Αραβίας κατά του Ιράν και άλλων χωρών του Περσικού Κόλπου, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς.

Αυτούς τους ανταγωνισμούς και τα συμφέροντα εξυπηρετεί και η επικείμενη ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις που προχωρά η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα πατώντας στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και με τη συμφωνία των άλλων κομμάτων, μετατρέποντας τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και την ίδια στιγμή και σε στόχο αντιποίνων.

Δεν χωρά άλλη αναμονή! Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.. Να δυναμώσει ο αγώνας για την επιστροφή όλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Κοζάνη 15 Σεπτέμβρη 2021