Με μία εκτενή αναφορά στους Αναπτυξιακούς Νόμους και στο Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ο Αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Γρηγόρης Τσιούμαρης παρουσίασε τις μέχρι σήμερα ενέργειες που έχουν γίνει από τον Σεπτέμβριο του 2019 (απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στις λιγνιτικές περιοχές της χώρας έως το 2028) από πλευράς Ε.Ε., Κυβέρνησης και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην χθεσινή ημερίδα – ανοιχτή εκδήλωση «Νέος αναπτυξιακός νόμος και επενδυτικές ευκαιρίες στη Δυτική Μακεδονία» παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη και πλήθος εκπροσώπων των παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιούμαρης αναφέρθηκε στα εξής:

Α. ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ (Σ.Δ.Α.Μ.)
•Ειδικό Μεταβατικό Πρόγραμμα 2020-2023 Δ.Α.Μ.
•Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027(Π.Δ.Α.Μ.)

Β. ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ:
•«Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις» Ν. 4864/2021
•«Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης» Ν. 4872/2021 ( Ε.Υ.Δ.Α.Μ. & ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.)
•«Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» Ν.4887/2022

Γ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Δ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Παρουσίαση Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 25-5-22 (ΤΕΛ)